Share
Veste bună pentru beneficiari: În Baia Mare avem Centru de Zi pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități pe strada Griviței! Detalii despre obiectiv!

Veste bună pentru beneficiari: În Baia Mare avem Centru de Zi pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități pe strada Griviței! Detalii despre obiectiv!

Veste bună pentru beneficiari: În Baia Mare avem Centru de Zi pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități pe strada Griviței! Detalii despre obiectiv!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș a inaugurat astăzi, 23 iunie 2022, Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței. Evenimentul a avut loc la sediul centrului din Baia Mare, strada Griviței nr. 37, alături de conducerea DGASPC Maramureș fiind prezenți oficiali ai Consiliului Județean Maramureș, arată acum reprezentanții instituției.

Timp de aproximativ două luni, centrul a fost renovat prin implicarea muncitorilor și personalului de specialitate, a tinerilor din locuințele maxim protejate, precum și a voluntarilor cu suflet mare. În Centrul de zi vor fi desfășurate activități diverse în vederea educării și socializării adulților cu dizabilități care nu sunt integrați în comunitate, fiind găzduiți într-o locuință maxim protejată din structura DGASPC Maramureș.

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Alexandru Lazăr, a declarat: „Am rămas impresionat în primul rând de acești oameni frumoși, care desfășoară aici diverse activități împreună cu personalul de specialitate. Mă bucur că am reușit să le asigurăm, prin eforturile DGASPC Maramureș, condiții foarte bune în care să continue zilnic activitățile de la centru. Consiliul Județean Maramureș va fi întotdeauna un partener al DGASPC, pentru ca toți copiii, tinerii și adulții cu dizabilități să se bucure de condiții optime în centrele sociale în care sunt găzduiți”. Directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste-Mădăras, a precizat: “Le mulțumesc și îi felicit atât pe angajații centrului și pe tinerii care i-au ajutat, cât și pe muncitorii noștri care s-au ocupat de lucrările mai complicate. Mulțumesc pentru susținere și reprezentanților Consiliului Județean Maramureș. Ne bazăm pe sprijinul dumneavoastră și în viitor, pentru că ne-am propus să renovăm și alte centre sociale pe care le avem în subordine, mai ales acolo unde se impune urgent efectuarea unor astfel de lucrări. Preocuparea noastră constantă este de a oferi cele mai bune condiții atât copiilor, cât și tinerilor și adulților ocrotiți în centrele rezidențiale“.

Printre activitățile de abilitare și reabilitare desfășurate în Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței Baia Mare, în care vor fi implicate 34 de persoane cu dizabilități, se află kinetoterapia, artterapia, meloterapia, terapia ocupațională, deprinderile de viață independentă, stimularea psiho-senzorio-motorie, dezvoltarea aptitudinilor cognitive, deprinderilor zilnice de comunicare, mobilitate, autoîngrijire, autogospodărire și interacțiune, dar și dezvoltarea de abilități lucrative, activități de tip vocațional și ocupațional. Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței Baia Mare va funcționa zilnic, serviciul social fiind înființat și administrat de DGASPC Maramureș, mai arată reprezentanții instituției.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu