Share
Vasile Fodoruț, Părinte Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul Baia Mare: Să fim și mai buni, toleranți și armonioși, să creăm fericirea și bunătatea!

Vasile Fodoruț, Părinte Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul Baia Mare: Să fim și mai buni, toleranți și armonioși, să creăm fericirea și bunătatea!

Vasile Fodoruț, Părinte Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul Baia Mare: Să fim și mai buni, toleranți și armonioși, să creăm fericirea și bunătatea!

Anul 2022 s-a dovedit a fi unul extrem de dificil pentru toată lumea. S-au relaxat lucrurile ca urmare a faptului că ne-a lăsat pandemia, dar a venit, la scurt timp, războiul. Dar multe probleme sunt aceleași.

Zi de zi, în Baia Mare la Bisericuța de Lemn din Baia Mare trec pragul zeci de nevoiași. Sunt sute, dacă ar fi să calculăm doar într-o săptămână. Parohia și Asociația Filantropică Sfântul Iosif Mărturisitorul sunt cei care întind mâna de ajutor. Iar coordonatorul lor este părintele paroh Vasile Fodoruț.

Am făcut cu părintele paroh Vasile Fodoruț o radiografie a situației în care ne aflăm. Unde am fost în 2022 și unde am ajuns în 2023. Retrospectivă și perspective. Iar părintele, cel care coordonează multiple proiecte de asistență socială, a oferit o imagine clară a faptului că singura șansă pe care o avem pentru a supraviețui în vremuri grele este credința în Dumnezeu, secondată de solidaritatea pe care o manifestăm din sufletele de creștini.

„2022 s-a dovedit a fi un an încercat, dar și cu răspundere, ca urmare a pandemiei. Totuși, s-au așezat lucrurile din punct de vedere al stării credincioșilor, dar au apărut greutățile materiale. Noi avem săptămânal 150 beneficiari care ne trec pragul pentru mâncare caldă, și avem copii, săptămânal, pentru meditații. Avem și tineri ieșiți din sistemul de protecție pe care îi sprijinim, atât din regiunea NV, cât și din centru, atât prin Asociația Filantropică Sfântul Iosif Mărturisitorul Baia Mare, cât și prin Standarde pentru Baia Mare. Mai mult, am încercat să oferim raza de speranță necesară pentru toți prietenii noștri din țara vecină”, arată pentru DirectMM.ro părintele Vasile Fodoruț.

Cel mai emoționant moment din anul 2022. „Cred că cel mai emoțional moment a fost cel în care am dus acel generator în Ivano Frankivsk. A costat 15.000 euro, cu tot cu transportul. Am mai făcut două transporturi de alimente. A fost un sprijin înălțător”, mai arată părintele.

Cât despre anul 2023, doar de bine. „Îmi doresc să cred că toate aceste războaie și bolile se vor opri. Teama, frica, este dușmanul nostru principal. Dacă reușim s trecem peste frică, ne vom putea bucura cu adevărat. În anul 2023 ne-am propus să continuăm proiectele începute, dar și să venim cu proiecte noi, pe care dorim să le punem în aplicare. Dorința noastra este ca să putem să aducem slavă lui Dumnezeu întru toate, fără a ne fi teamă de nimic”, mai arată părintele Vasile Fodoruț. L-am rugat să ne spună două cuvinte pentru cititorii DirectMM.ro, la început de an. „Le doresc să fie sănătoși și bucuroși de ceea ce le oferă Dumnezeu și să fie buni, îngăduitori, toleranți, armonioși, să ne facem fericiți unii pe alții. A face fericit pe altul este cea mai mare bucurie pe care o poate avea un creștin”, mai arată părintele Vasile Fodoruț. Îi dorim multă sănătate de Sfântul Vasile cel Mare!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu