Share
Valul patru în Maramureș?: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus. Suntem în topul județelor cu cele mai multe infectări în 24 de ore!

Valul patru în Maramureș?: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus. Suntem în topul județelor cu cele mai multe infectări în 24 de ore!

Valul patru în România este o realitate dură care trebuie să fie acceptată fie că vrem fie că nu vrem. Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 se vede de la săptămână la săptămână, la nivelul țării noastre. Totul e să fie creșterea una mică.

În România s-au confirmat 383 cazuri în 24 de ore. Cele mai multe sunt în București – 83, urmat de Cluj – 19, Ilfov și Neamț – 16, Timiș – 15, Prahova și Suceava – 14, Constanța – 13, Călărași – 12, respectiv Maramureș și Satu Mare – 9.

Este cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 înregistrat în județul nostru din luna august și de altfel de săptămâni în șir, când am avut și zile în care nu s-a înregistrat nici măcar un caz. Pasul făcut în spate făcut în campania de vaccinare este vizibil acum atât la nivelul județului cât și la nivelul țării noastre. Numărul de infectări crește.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt centralizate următoarele informaţii referitoare la situația epidemiologică:
🔹20502 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹nouă persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹3872 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹17 pacienți internați în spital;
🔹un pacient internat la ATI; pacientul este intubat
🔹5966 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1569 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹84192 teste efectuate până în prezent;
🔹15 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1100 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot intervenit modificări.

Din numărul de 9 cazuri noi confirmate astăzi în Maramureș, niciunul nu a fost confirmat cu varianta nouă, tulpina Delta. În județul nostru au fost în total 5 cazuri de COVID-19 cu tulpina Delta, din care 4 au fost deja vindecați și externați. În total, în 2 săptămâni, în județul nostru, s-au înregistrat 31 cazuri de COVID-19 indiferent de tulpină, din care cele mai multe au fost în Baia Mare, 14 la număr. Cea mai mare incidență se regăsește în Bogdan Vodă, care are 1,02 cazuri la mie, cu 3 cazuri în 2 săptămâni. Incidența județeană este mică, ceea ce este bine, și bine este că în 65 unități administrativ-teritoriale nu s-au înregistrat cazuri în cele mai recente două săptămâni! Iată cifrele atașate textului!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu