Share
Valul patru în Maramureș: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 868 în două săptămâni! Vezi lista pe localități!

Valul patru în Maramureș: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 868 în două săptămâni! Vezi lista pe localități!

Valul patru în România este o realitate dură care trebuie să fie acceptată fie că vrem fie că nu vrem. Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 se vede de la săptămână la săptămână, la nivelul țării noastre. Totul e să fie creșterea una mică, însă iată că suntem tot mai departe de acest deziderat.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 868 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, creșterea fiind evidentă și, după cum se vede, constantă. Numărul a crescut serios în cele mai recente zile. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 1,67 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 318 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 2,22 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar tendința este de continuă creștere. Creșterea este alarmantă în reședința de județ, cu aproximativ 30 cazuri noi pe zi.

Cu toate acestea reședința de județ are o incidență mult mai mică raportată la mia de locuitori față de celelalte unități administrativ-teritoriale (UAT) care au înregistrat cazuri în aceste două săptămâni. În Maramureș s-au confirmat cazuri în 61 UAT-uri, și aici existând o creștere considerabilă, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 9. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află patru comune și un oraș, respectiv Vișeu de Jos, Asuaju de Sus, Vișeu de Sus, Ieud, Giulești. Avem din 7 septembrie primul UAT unde sunt instituite măsuri suplimentare de protecție, iar aici ne referim la Vișeu de Jos. La cum arată lucrurile putem să ne așteptăm la mai multe situații în intervalul viitor, întrucât tendința este tot de creștere a numărului de cazuri.

Situația tinde să devină chiar îngrijorătoare. Se constată o creștere accentuată. De la 235 cazuri de COVID-19 în două săptămâni câte erau în 4 septembrie, am ajuns în 7 septembrie la 368, în 9 septembrie la 437, în 13 septembrie la 737 cazuri, în 14 septembrie la 813 cazuri, iar în 15 septembrie, 868 cazuri, în același interval, două săptămâni. Evident că acest lucru se resimte la nivelul municipiului Baia Mare, dar și la nivelul incidenței, atât județeană cât și municipală. Astăzi, 15 septembrie, județul Maramureș se află în continuare în prima jumătate a județelor care bifează noi cazuri, mai exact pe locul 9, cu 115 noi cazuri. La capitolul incidență, județul Maramureș se află pe locul 7, fiind între cele 7 care depășesc pragul de 1,5 cazuri la mie. La nivel național, s-a depășit pragul de 4.000 noi cazuri, mai exact 4.004. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși crește presiunea pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar. Este foarte posibil ca nu doar în UAT Vișeu de Jos să fie instituite restricții dacă situația va continua în același ton.

În plus, s-au înregistrat încă trei decese. Este vorba despre un bărbat din categoria de vârstă 40-49 de ani și două femei din categoria de vârstă 50-59 de ani, cu toții cu comorbidități și, atenție, cu toții nevaccinați. Grav este, deci, că scade dramatic vârsta celor care ajung să își piardă viața din cauza COVID-19.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt centralizate următoarele informații referitoare la situația epidemiologică:
🔹21827 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹115 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹3907 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹150 pacienți internați în spital;
🔹16 pacienți internați la ATI, din care patru pacienți intubați;
🔹6473 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1410 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹88678 teste efectuate până în prezent;
🔹718 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1116 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot intervenit modificări.

C.Ț.

Lasă un comentariu