Share
Valul patru în Maramureș: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 737 în două săptămâni! Vezi lista pe localități!

Valul patru în Maramureș: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 737 în două săptămâni! Vezi lista pe localități!

Valul patru în România este o realitate dură care trebuie să fie acceptată fie că vrem fie că nu vrem. Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 se vede de la săptămână la săptămână, la nivelul țării noastre. Totul e să fie creșterea una mică, însă iată că suntem tot mai departe de acest deziderat.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 737 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, creșterea fiind evidentă și, după cum se vede, constantă. Numărul a crescut serios în cele mai recente zile. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 1,41 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 258 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 1,80 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar tendința este de continuă creștere. Creșterea a fost cu peste 100 cazuri în numai patru zile!

Cu toate acestea reședința de județ are o incidență mult mai mică raportată la mia de locuitori față de celelalte unități administrativ-teritoriale (UAT) care au înregistrat cazuri în aceste două săptămâni. În Maramureș s-au confirmat cazuri în 58 UAT-uri, și aici existând o creștere considerabilă, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 12. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află patru comune și un oraș, respectiv Vișeu de Jos, Vișeu de Sus, Ieud, Bârsana și Călinești. Avem din 7 septembrie primul UAT unde sunt instituite măsuri suplimentare de protecție, iar aici ne referim la Vișeu de Jos. La cum arată lucrurile putem să ne așteptăm la mai multe situații în intervalul viitor, întrucât tendința este tot de creștere a numărului de cazuri.

Situația tinde să devină chiar îngrijorătoare. Se constată o creștere cu încă jumătate din cifre în numai patru zile, din care în două au fost raportări de weekend, cu teste mai puține. De la 235 cazuri de COVID-19 în două săptămâni câte erau în 4 septembrie, am ajuns în 7 septembrie la 368, în 9 septembrie la 437, iar în 13 septembrie la 737 cazuri. Evident că acest lucru se resimte la nivelul municipiului Baia Mare, dar și la nivelul incidenței, atât județeană cât și municipală. Astăzi, 13 septembrie, județul Maramureș se află în continuare în prima jumătate a județelor care bifează noi cazuri. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși crește presiunea pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar. Este foarte posibil ca nu doar în UAT Vișeu de Jos să fie instituite restricții dacă situația va continua în același ton. În plus, numai în ultimele patru zile s-au raportat opt cazuri de decese în județ, respectiv unul, unul, patru și doi.

Este vorba despre o femeie din categoria de vârstă 60-69 de ani, un bărbat din categoria de vârstă 70-79 de ani, apoi duminică o femeie din categoria de vârstă de 80 de ani și peste, trei bărbați, din care doi din categoria de vârstă 60-69 de ani și unul din categoria de vârstă 70-79 de ani, respectiv astăzi doi bărbați din categoriile de vârstă 60-69 de ani, 70-79 de ani. Cu toții având și comorbidități, dar nevaccinați!…

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații referitoare la situația epidemiologică:
🔹21557 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹 38 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹3895 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹151 pacienți internați în spital;
🔹19 pacienți internați la ATI, din care șase pacienți intubați;
🔹6364 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹586 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹88421 teste efectuate până în prezent;
🔹1149 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1111 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot intervenit modificări.

C.Ț.

Lasă un comentariu