Share
Valul patru în Maramureș: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 437 în două săptămâni! Vezi lista pe localități!

Valul patru în Maramureș: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 437 în două săptămâni! Vezi lista pe localități!

Valul patru în România este o realitate dură care trebuie să fie acceptată fie că vrem fie că nu vrem. Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 se vede de la săptămână la săptămână, la nivelul țării noastre. Totul e să fie creșterea una mică, însă iată că suntem tot mai departe de acest deziderat.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 437 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, creșterea fiind evidentă și, după cum se vede, constantă. Numărul a crescut serios în cele mai recente zile. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 0,84 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 151 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 1,05 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar tendința este de continuă creștere.

Cu toate acestea reședința de județ are o incidență mult mai mică raportată la mia de locuitori față de celelalte unități administrativ-teritoriale (UAT) care au înregistrat cazuri în aceste două săptămâni. În Maramureș s-au confirmat cazuri în 56 UAT-uri, și aici existând o creștere considerabilă, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 15. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află patru comune și un oraș, respectiv Vișeu de Jos, Ieud, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus și Ruscova. Avem din 7 septembrie primul UAT unde sunt instituite măsuri suplimentare de protecție, iar aici ne referim la Vișeu de Jos.

Situația tinde să devină chiar îngrijorătoare. Se constată o creștere cu încă jumătate din cifre în mai puțin de șapte zile, din care în două au fost raportări de weekend, cu teste mai puține. De la 235 cazuri de COVID-19 în două săptămâni câte erau în 4 septembrie, am ajuns în 7 septembrie la 368, iar în 9 septembrie la 437. Evident că acest lucru se resimte la nivelul municipiului Baia Mare, dar și la nivelul incidenței, atât județeană cât și municipală. Astăzi, 9 septembrie, județul Maramureș se află pe locul 5 la noi cazuri, după Municipiul București (395) și județele Timiș (146), Cluj (125), Satu Mare (114), după care vine Maramureș (108). Ba chiar s-a înregistrat și un deces, cel cu numărul 1.103, un bărbat din categoria de vârstă de 80 de ani și peste, care a prezentat comorbidități și care a fost vaccinată.

Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși crește presiunea pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar. Este foarte posibil ca nu doar în UAT Vișeu de Jos să fie instituite restricții dacă situația va continua în același ton.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații referitoare la situația epidemiologică:
🔹21238 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹108 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹3891 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹110 pacienți internați în spital;
🔹15 pacienți internați la ATI, din care patru pacienți intubați;
🔹6253 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1160 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹87863 teste efectuate până în prezent;
🔹327 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1103 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot intervenit modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu