Share
Valul patru în Maramureș!: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus. 27 UAT-uri au cazuri. Vezi lista pe localități!

Valul patru în Maramureș!: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus. 27 UAT-uri au cazuri. Vezi lista pe localități!

Valul patru în România este o realitate dură care trebuie să fie acceptată fie că vrem fie că nu vrem. Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 se vede de la săptămână la săptămână, la nivelul țării noastre. Totul e să fie creșterea una mică.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 121 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, creșterea fiind evidentă și, după cum se vede, constantă. Numărul este aproape dublu decât acum șapte zile. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 0,23 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 40 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 0,28 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cu toate acestea reședința de județ are o incidență mult mai mică raportată la mia de locuitori față de celelalte unități administrativ-teritoriale (UAT) care au înregistrat cazuri în aceste două săptămâni. În Maramureș s-au confirmat cazuri în 27 UAT-uri, și aici existând o creștere, aceasta fiind de aproximativ o treime, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 23. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află trei comune și două orașe, respectiv Asuaju de Sus, Vișeu de Jos, Săliștea de Sus, Poienile de sub Munte și Boiu Mare.

Să mai spunem că. în județul nostru, în total, până la acest moment, s-au înregistrat 30 cazuri de infectare cu varianta sau tulpina Delta, numărul fiind același ca acum câteva zile. Deci, 30, în condițiile în care la începutul lunii august vorbeam despre cinci, iar în ultima decadă a lunii iulie vorbeam numai despre suspiciuni. Ei bine, cele cinci persoane comunicate anterior au fost declarate vindecate. În cele 30 intră și acestea cinci. Persoanele au vârste cuprinse între 30 și 60 de ani și au călătorit în străinătate, conform informațiilor obținute de DirectMM.ro. Să vă explicăm procedura! Dacă se suspicionează tulpina Delta, ca urmare a simptomelor, se trimit datele în Capitală pentru secvențiere, răspunsul venind în două săptămâni.

Revenind la statistica totală a cazurilor din Maramureș de COVID-19 (fie Delta, fie nu), trebuie adăugat că în ultimele șapte zile s-au înregistrat peste 100 situații, din care cel mai mic număr zilnic a fost de 8 și cel mai mare de 26. Nu vorbim despre vreun focar, sunt cazuri fără legătură între ele.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are centralizate următoarele informaţii cu privire la situația epidemiologică:
🔹20666 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹8 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹3880 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹32 pacienți internați în spital;
🔹şase pacienți internați la ATI, nu sunt pacienți intubați;
🔹6021 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹811 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹86404 teste efectuate până în prezent;
🔹89 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1101 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot intervenit modificări.

C.Ț.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu