Share
Valul patru în Maramureș: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 1001 în două săptămâni! Vezi lista pe localități

Valul patru în Maramureș: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 1001 în două săptămâni! Vezi lista pe localități

Valul patru în România este o realitate dură care trebuie să fie acceptată fie că vrem fie că nu vrem. Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 se vede de la săptămână la săptămână, la nivelul țării noastre. Totul e să fie creșterea una mică, însă iată că suntem tot mai departe de acest deziderat.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 1.001 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, creșterea fiind evidentă și, după cum se vede, constantă. Numărul a crescut serios în cele mai recente zile. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 1,92 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 373 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 2,60 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar tendința este de continuă creștere. Creșterea este alarmantă în reședința de județ, cu aproximativ 30 cazuri noi pe zi.

Cu toate acestea reședința de județ are o incidență mult mai mică raportată la mia de locuitori față de celelalte unități administrativ-teritoriale (UAT) care au înregistrat cazuri în aceste două săptămâni. În Maramureș s-au confirmat cazuri în 65 UAT-uri, și aici existând o creștere considerabilă, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 10. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află patru comune și un oraș, respectiv Asuaju de Sus, Bârsana, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Călinești. Avem în 17 septembrie 13 UAT-uri în două seturi, unde sunt instituite măsuri suplimentare de protecție iar aici ne referim la Vișeu de Jos, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus, Ieud, Giulești și Bârsana, respectiv Baia Mare, Seini, Șișești, Călinești, Satulung, Moisei și Recea. La cum arată lucrurile putem să ne așteptăm la mai multe situații în intervalul viitor, întrucât tendința este tot de creștere a numărului de cazuri.

Situația tinde să devină chiar îngrijorătoare. Se constată o creștere accentuată. De la 235 cazuri de COVID-19 în două săptămâni câte erau în 4 septembrie, am ajuns în 7 septembrie la 368, în 9 septembrie la 437, în 13 septembrie la 737 cazuri, în 14 septembrie la 813 cazuri, în 15 septembrie, 868 cazuri, în 16 septembrie, 917 cazuri, iar în 17 septembrie, 1.001 cazuri, în același interval, două săptămâni. Evident că acest lucru se resimte la nivelul municipiului Baia Mare, dar și la nivelul incidenței, atât județeană cât și municipală. Astăzi, 17 septembrie, județul Maramureș se află în continuare în prima jumătate a județelor care bifează noi cazuri, mai exact pe locul 6, cu 171 noi cazuri. La capitolul incidență, județul Maramureș se află pe locul 6, fiind între cele 7 care depășesc pragul de 1,5 cazuri la mie. La nivel național, s-a depășit pragul de 4.400 noi cazuri, mai exact 4.478. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși crește presiunea pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar. Este foarte posibil să fie instituite restricții dacă situația va continua în același ton.

În puțin peste o săptămână s-au înregistrat 18 decese cauzate de COVID-19. Grav este, deci, că scade dramatic vârsta celor care ajung să își piardă viața din cauza COVID-19. Au fost și tineri din grupele de vârstă 20-29, 30-39, 40-49, 50-59 de ani, iar legătura dintre majoritatea cazurilor este faptul că pacienții au fost nevaccinați.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹22144 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹171 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹3914 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹180 pacienți internați în spital;
🔹19 pacienți internați la ATI, din care trei pacienți intubați;
🔹6587 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1593 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹88973 teste efectuate până în prezent;
🔹821 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1121 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot intervenit modificări.

C.Ț.

Foto – Vișeu de Sus / Marius Grad Facebook


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu