Share
Vaccinarea în Maramureș: Maraton de vaccinare în weekend la Poienile de sub Munte. Aproximativ 18% din populația eligibilă a județului, imunizată anti-COVID-19

Vaccinarea în Maramureș: Maraton de vaccinare în weekend la Poienile de sub Munte. Aproximativ 18% din populația eligibilă a județului, imunizată anti-COVID-19

Vești bune pentru maramureșenii care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19. Maratonul Vaccinării va ajunge, în weekend, la Poienile de sub Munte. Dacă se va aproba, acest maraton va ajunge, apoi, în celălalt weekend, în Bogdan Vodă.

Maratonul Vaccinării ”Împreună pentru viață!” ajunge în Maramureș! Primăria Poienile de Sub Munte, Instituția Prefectului-Județul Maramureș și Direcția de Sănătate Publică Maramureș organizează în perioada 14-16 mai a.c., la Centrul de Vaccinare din comuna Poienile de Sub Munte, Maratonul Vaccinării ”Împreună pentru viață!”.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrul de vaccinare din comuna Poienile de Sub Munte, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport). Programul de administrare a dozelor de vaccin Pfizer-BioNTech în centrul de vaccinare este următorul:
Vineri 14 mai, orele 16.00 -19.00
Sâmbătă 15 mai, orele 9.00 -19.00
Duminică 16 mai, orele 9.00-19.00.

Planul autorităților maramureșene este să se organizeze un maraton al vaccinării și în comuna Bogdan Vodă, unde se vor putea deplasa toți cetățenii de pe Valea Izei. În perioada 21-23 mai 2021, Primaria Bogdan Vodă a anunțat că va organiza un centru de vaccinare la dispensarul din comună în colaborare cu DSP Maramureș si Prefectura Maramureș unde vor avea posibilitatea să se vaccineze toți cei care doresc din toate comunele de pe Valea Izei, fără programare. Vaccinarea se face cu Pfizer și trebuie să aveți la dumneavoastră cartea de identitate. Programul de funcționare:
Vineri – 21 mai – orele 16.00 – 20.00;
Sâmbătă – 22 mai – orele 8.00 – 20.00;
Duminică – 23 mai – orele 8.00 -20.00.
Aprobările, conform procedurilor, vor fi primite, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

Între timp, reamintim faptul că se face vaccinare fără programare pe platformă, prin prezentare directă la centrele de vaccinare. În acest sens, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare, având documente de identitate valabile. Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat. Facem precizarea că imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv, de numărul persoanelor programate la vaccinare în centrul respectiv, și care au prioritate la vaccinare.

Autoritățile menționează faptul că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în țara noastră sunt autorizate de Agenție Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.

Centre de vaccinare în județul Maramureș:
Centrul Social CASPEV, Baia Mare, strada Săsarului nr. 3
Centrul Social Multifuncțional ”Rivulus Pueris”, Baia Mare, strada Ioan Slavici nr. 1B
Asociația Grupul de Acțiune Locală, Baia Mare, Bulevardul Unirii nr. 19
Centrul de Sănătate, Șomcuta Mare, strada Cornului nr. 36
Centrul de vaccinare local, Seini, strada Aurel Vlaicu nr. 2
Centrul de vaccinare, Sala de sport, Ulmeni, strada Tineretului nr.1
Centrul de vaccinare Medspria, Baia Sprie, strada Aleea Minerilor nr. 29
Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, strada 22 Decembrie nr.1
Centrul de vaccinare Spitalul de Recuperare Borșa, strada Floare de colț nr. 1
Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, strada Tineretului nr.9-11
Centrul de vaccinare Spitalul Municipal Sighetu Marmației, strada Avram Iancu nr.22
Centrul de vaccinare Clinica Sfântul Ioan, Baia Mare, strada I.L. Caragiale nr.1
Centrul de vaccinare sala de sport Școala Gimnazială ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” Sighetu Marmației, strada Mihai Viteazu nr. 41
„Alege să te vaccinezi! Vaccinează-te acum fără programare! Alege viața!” este îndemnul autorităților responsabile cu această campanie!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu