Share
Vaccinarea în Maramureș: Cinci noi fluxuri de imunizare a populației vor fi funcționale din 1 martie. Vezi câte persoane s-au vaccinat până acum

Vaccinarea în Maramureș: Cinci noi fluxuri de imunizare a populației vor fi funcționale din 1 martie. Vezi câte persoane s-au vaccinat până acum

Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, au anunțat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

„Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost. De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca”, au anunțat reprezentanții CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

„La noi în județ vor fi cinci fluxuri de vaccinare, începând din data de 1 martie a.c., două fluxuri în centrul de vaccinare din Baia-Sprie, iar celelalte trei în centrele de vaccinare existente de la Seini, Șomcuta Mare și Ulmeni. Cele două fluxuri de vaccinare din Baia-Sprie sunt la Medspria, unde s-a înființat un nou centru de vaccinare”, a anunțat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Concret, în județul Maramureș au fost imunizate până la această dată 44.261 de persoane (prima doză + rapel). „Dintre acestea, 25.386 persoane au fost vaccinate cu prima doză, respectiv 18.875 persoane au fost imunizate și cu a doua doză. Cu vaccinul PfizerBioNtech au fost imunizate 40.451 persoane, cu vaccinul Moderna 1.970 persoane, iar cu vaccinul AstraZeneca 1.840 persoane”, a explicat Dan Bucă.

C.Ț.

Lasă un comentariu