Share
Util pentru toți maramureșenii: În țara noastră Comitetul Național a modificat unele aspecte! Se iau acum măsuri de relaxare! Vezi aici toată lista! (DOCUMENT)

Util pentru toți maramureșenii: În țara noastră Comitetul Național a modificat unele aspecte! Se iau acum măsuri de relaxare! Vezi aici toată lista! (DOCUMENT)

Util pentru toți maramureșenii! În țara noastră Comitetul Național a modificat unele aspecte! Se iau acum măsuri de relaxare! Vezi aici toată lista deciziilor!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat vineri, 19 noiembrie, decizia cu numărul 105 din acest an. Aceasta vine cu un set de măsuri de relaxare în contextul scăderii numărului de cazuri.

Spectacolele, concertele și festivalurile vor putea fi organizate cu cel mult 1.000 de spectatori, iar competițiile sportive vor putea fi organizate cu public, la capacitate de cel mult 30%, potrivit unui document aprobat vineri de CNSU. Hotărârea aprobă și dispoziția anunțată de ministrul interimar al Educației privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică indiferent de rata de vaccinare, acolo unde incidența este sub 3 la mie. De asemenea, sunt stabilite condițiile în care pot fi organizate ceremoniile de Ziua Națională a României. Măsurile sunt valabile doar pe baza certificatului verde, pentru persoanele vaccinate și cele care au avut COVID în ultimele 180 de zile.

Iată ce prevede Hotărârea CNSU!
-Modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;
-Permiterea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiul București, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum și în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 200 de persoane și respectarea măsurilor de protecție sanitară;
-Permiterea desfășurării competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție;
-Permiterea desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană;
-Permiterea desfășurării cursurilor, workshop-urilor și conferințelor doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de sănătate publică. Vezi și descarcă decizia AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu