Share
Util pentru maramureșeni și nu numai! Ghidul relaxării pe timp de vară: Ce măsuri intră în vigoare în țara noastră începând de azi, 1 iunie

Util pentru maramureșeni și nu numai! Ghidul relaxării pe timp de vară: Ce măsuri intră în vigoare în țara noastră începând de azi, 1 iunie

Noi măsuri de relaxare intră în vigoare în țara noastră, începând cu astăzi, 1 iunie.

Acestea au fost luate de autorități în contextul scăderii numărului de cazuri de COVID-19.

Iată o listă a celor mai importante măsuri de relaxare valabile începând de astăzi, cu mențiunea că pandemia nu s-a încheiat și este nevoie de multă precauție în continuare.

În plus, trebuie să arătăm faptul că acestea au fost luate pe fondul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, care a permis imunizarea unui număr mare de români. Cu toate acestea, precauția trebuie să fie la ordinea zilei!

1. Activitățile culturale pot fi organizate în spații deschise cu cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Condiția este ca incidența COVID să fie mai mică de 3 /1000 de locuitori. La aceste activități pot participa doar persoanele vaccinate cu schemă completă, pentru care au trecut 10 zile de la rapel, au un test COVID negativ sau sunt între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale. Numărul participanților poate crește peste 1.000 dacă toți sunt vaccinați.
2. Numărul de persoane care pot circula în grupuri pietonale crește de la 6 persoane la 8 persoane.
3. Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele pot fi organizate cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise, dacă incidența este sub 3/1000 și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.
4. Activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3/1000. Masca de protecție rămâne obligatorie. Numărul spectatorilor poate fi mai mare cu condiția ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
5. Locurile de joacă în spații închise se pot redeschide cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și sub condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
6. Restaurantele pot funcționa cu capacitate până la 70% acolo unde incidența este sub 3 /1000 de locuitori , în intervalul orar 5,00-24,00. Capacitatea poate crește dacă toți clienții sunt complet vaccinați de cel puțin 10 zile.
7. Se redeschid barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3/1000 de locuitori. Pot intra doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
8. Se pot organiza festivități pentru finalul de an școlar în spații deschise, cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, au un test COVID negativ sau au trecut prin boală într-un interval de cel mult 90 de zile.
9. Pot intra în România fără carantină persoanele vaccinate, cei care au trecut prin boală în înterval de cel mult 90 de zile, cei cu test PCR negativ. Copiii până la 16 ani pot intra în baza unui test negativ. Străinii pot intra în România în scopuri turistice.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu