Share
„Urșii polari” – premiera Teatrului Municipal Baia Mare; Este primul din România care s-a alăturat programului „Teatrul Prezent”

„Urșii polari” – premiera Teatrului Municipal Baia Mare; Este primul din România care s-a alăturat programului „Teatrul Prezent”

Teatrul Prezent este un program al Teatrului Municipal Baia Mare în care actualitatea imediată e pusă în conexiune cu experiențele trecutului, pentru un viitor mai bun și sustenabil. Teatrul Prezent e preocupat de dialogul cu publicul său, atât în teatru, cât și în afara lui. Se implică în rezolvarea problemelor comunității. Nu dă soluții, dar are multe idei, care invită la reflecție.

Primul proiect al acestui program, realizat în parteneriat cu Climate Change Theatre Action (SUA), este unul de conștientizare a schimbărilor climatice. Proiectul reprezintă o premieră la nivel național, Teatrului Municipal Baia Mare fiind primul teatru din România care s-a alăturat acestei inițiative mondiale, care urmărește să implice artiștii în discursul despre schimbările climatice.

Spectacolul „Urșii polari” de Nicolas Billon prezintă doi urși foarte flămânzi, care discută cu umor și nostalgie despre dispariția focilor din meniul lor, dispariție pusă pe seama schimbărilor climatice. În ciuda hazului de necaz, ei recunosc gravitatea problemei și explorează soluții bazate pe ce le oferă piața, precum și posibilitatea de a se adresa prin scrisori politicienilor.

Dar ceea ce „pescuiesc” în final nu e tocmai ce și-au dorit. Spectacolul e un semnal de alarmă tras de pe banchizele polare, cu ecou în întreaga lume.

Premiera spectacolului va avea loc miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, la sala studio a Teatrului Municipal Baia Mare. O a doua reprezentație va avea loc joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00. Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile (se recomandă publicului să facă rezervare). Ambele reprezentații vor fi urmate de discuții cu publicul.

Traducere: Alina Diciuc

Distribuția: Mircea Gligor, Dan Cordea

Regia artistică: Dan Cordea și Mircea Gligor

Scenografia: Mihai Vălu

Regia tehnică: Felix Mare

Sonorizare: Dan Prodan

Lumini: Sandu Șimonca

Video: Teo Molnar

Invitați: Prof. Univ. dr. ing Ioan Bud, președintele Asociației Go Green Resources, Silvia Pop, președinte Asociația Garda Ecologică Baia Mare, Andrea Trif, antreprenor social, owner la bistro sustenabil Greenys, Radu Ungureanu, educator de mediu. Discuțiile vor fi moderate de Alina Diciuc.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu