Share
UN PUNCT DE VEDERE: Cât de importantă este prezența în casă a prietenilor noștri care-s alături de a lor FAMILIE la BINE dar și greu! Acum, ADOPTĂ!

UN PUNCT DE VEDERE: Cât de importantă este prezența în casă a prietenilor noștri care-s alături de a lor FAMILIE la BINE dar și greu! Acum, ADOPTĂ!

UN PUNCT DE VEDERE: Cât de importantă este prezența în casă a prietenilor noștri care-s alături de a lor FAMILIE la BINE dar și greu! Acum, ADOPTĂ!

În 8 august se sărbătorește Ziua Internațională a Pisicilor, prilej de mare bucurie pentru cei care au acasă astfel de minunății ale naturii, care sunt mai iubitoare decât ar recunoaște unii. Sunt o binecuvântare pentru orice familie.

Familia reprezintă celula de bază a societății așadar ziua respectivă constituie fără îndoială una care ar trebui să fie importantă pentru români. Dar când poți spune că o familie este cu adevărat completă? Atunci când un cuplu se unește în Sfânta Taină A Căsătoriei? Atunci când un cuplu are un copil? Sau atunci când fericirea este cuvântul de ordine în familia respectivă?

Multe familii iau serios în calcul varianta de adopție sau cumpărare a unui animal de companie. Un cățel, o pisică, un papagal sau poate un hamster. Specialiștii în psihologie arată că un copil crește mai armonios și mai responsabil dacă are alături în procesul de creștere un prieten necuvântător. Datele statistice arată că au avut dreptate. Observăm că mulți copii pentru care pisica sau câinele a devenit o veritabilă soră sau un frate s-au transformat în familiști convinși care înțeleg responsabilitățile de părinte. Învață de mici cum este să îngrijești un mic suflet și învață să aprecieze viața.

Există și aici capcane! Există și părinți pentru care animalul de companie pe care au ales să îl aducă în căminul lor trebuie să fie musai de rasă. De parcă sufletul micuțului prieten ar conta în funcție de culoarea lui sau de faptul că ar fi rezultatul unei încrucișări planificate. Câinii sau pisicile care au o rasă aparent banală pot fi mai iubitori/iubitoare decât cei pe care sunt cumpărați pe bani mulți. În tot acest timp adăposturile sunt pline de animale înlăcrimate care sunt lipsite de iubirea umană și de atașamentul sau condițiile pe care le-ar merita.

Ce poate învăța un copil dintr-o asemenea ipocrizie? Învață că banul dictează! Învață să gândească discriminatoriu. Și mută tendința de a analiza lucrurile în lumea oamenilor. Că cei cu bani sunt mai presus, de pildă.

Am o pisică iubitoare și pe care am adoptat-o prin intermediul unei bune prietene. Aris are doi ani, pe care chiar astăzi îi împlinește. Am adoptat-o de la vârsta de două luni și sunt cât se poate de fericit că m-a ales să o îngrijesc. Sufletul său este mai nobil decât sufletele oamenilor. Are mai multă empatie decât cei care sunt bipezi. Tocmai de aceea sfătuiesc toți iubitorii de animale să adopte un suflet nobil, empatic și iubitor. Sunt atâtea animale care au nevoie de iubire și îngrijire. Prietenii de la Fight For Animals și-au propus să construiască pentru început un adăpost pentru câini și unul pentru pisici. În weekend va fi târg de adopții responsabile și colectă de hrană, la Auchan, la care DirectMM.ro este partener media principal. Voluntarii și-au propus să salveze toate animalele posibile, să le îngrijească în adăpost și să le găsească părinți iubitori. Spunem părinți, nu stăpâni. Cine gândește că este stăpân greșește! Animalul de companie este membru al familiei. Cei care iubesc animalele știu că sunt copiii lor. Adoptă și tu dacă ai acum posiblitatea! Vei salva o viață care-ți salvează viața!

Cătă ȚINEGHE


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu