Share
Un muzeograf din Baia Mare, consultant la filmările spotului pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania

Un muzeograf din Baia Mare, consultant la filmările spotului pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania

Casa de producție Libra Film din București a organizat, în perioada 21-22 mai, spotul video de promovare a Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF, ediția XX. Cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 23 iulie – 2 august.

Filmările pentru spotul publicitar au avut loc în Medieșu Aurit și Cluj-Napoca. În Medieșu Aurit – la Rezervația Arheologică “Cuptoarele Dacice de la Medieșu Aurit”. Aici a fost amenajat un sat și un han dacic. În Cluj-Napoca filmările au avut loc noaptea, în Pădurea Hoia.

Pentru acuratețea reconstituirii unui sat din acea perioadă, atât din punct de vedere arheologic, cât și vestimentar, organizatorii au colaborat, ca și consultant istoric, cu dr. Marius Ardeleanu, arheolog la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare, bun cunoscător al realităților dacice de acum 2.000 de ani.

La filmări au fost prezenți, ca și figuranți, aproximativ 35 de oameni din partea asociațiilor de recosntituire istorică Asociația Culturală Omnis Barbaria (Baia Mare) și Asociația Terra Dacica Aeterna (Cluj-Napoca), informează reprezentanții Muzeului de Istorie.

Puteți vedea AICI Spotul oficial TIFF 2021.

Foto: Raluca Ioanovici.

Lasă un comentariu