Share
Un maraton de binefacere: 277 micuți, pisici și câini, sterilizați, în cadrul campaniei speciale, realizate zilele trecute, de „Salvați Animalele”!

Un maraton de binefacere: 277 micuți, pisici și câini, sterilizați, în cadrul campaniei speciale, realizate zilele trecute, de „Salvați Animalele”!

Un maraton de binefacere: 277 micuți, pisici și câini, sterilizați, în cadrul campaniei speciale, realizate zilele trecute, de „Salvați Animalele”!

În intervalul 22-24 iulie, pe o vreme fierbinte, la propriu, cu vreme caniculară, voluntarii Asociației Salvați Animalele, alături de partenerii lor, au avut parte de trei zile de foc.

În comuna Groși a avut loc o campanie de sterilizări gratuite. În cadrul căreia mai mulți prieteni necuvântători, câini și pisici, au fost sterilizați, acțiune care le va aduce, cu siguranță, o viață mai bună, atât lor, cât și cei care îi îngrijesc.

În prima zi au fost sterilizate 79 animăluțe, în a doua 108, iar în a treia, 90, așadar, un total de 277. „Am avut și la propriu și la figurat trei zile de foc. Putem afirma că abia după miezul nopții de duminică spre luni am încheiat campania de castrări de la Groși, 22-24.07.22, cu 277 animale, câini și pisici castrate. Suntem un pic dezamăgiți că peste 30 persoane nu și-au respectat programarea și nu au venit. Noi, când organizăm o asemenea campanie, punem pe drum niste oameni, care nu vin tocmai de la câțiva kilometri. Ar fi frumos ca pe viitor să țineți cont de asta și să luați în serios eforturile noastre. Dar suntem fericiți până la urma că am făcut-o și pe asta. Și pentru asta trebuie să multumim mai întâi celor care au susținut financiar costurile intervențiilor chirurgicale, mai precis sponsorii acestei campanii, cărora le adresăm primele mulțumiri: Ein Herz für Streuner e.V. , Primăria Comunei Groşi, Maramureş și PetCrew e.V.”, arată reprezentanții Asociației Salvați Animalele, care au adus mulțumiri și celor care cu mici fapte bune, au ajutat campania, dar și personalului medical: „Și nu în ultimul rând mulțumim medicilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă și de toate eforturile depuse: Ella Bogdan de la Red Vets Spay/Neuter și colaboratori ei Noemi Valeria, TAC.social, Anna Kiss, Alex, Nico, Ruxi și Andrada! Să fim sănătoși și să ne mai vedem la cât mai multe campanii împreună, pentru binele animaluțelor!”.

Cu toate că este un subiect sensibil, specialiștii în domeniu recomandă sterilizarea micilor prieteni pentru a evita atât vagabondajul, care determină un număr mare de pui care pot ajunge pe străzi, cât mai ales pentru a evita unele probleme de sănătate generate din această cauză și care pot fi periculoase pentru cei care ne fac mai fericite zilele, medicii veterinari explicând chiar că sterilizarea le prelungește viața companionilor noștri.

C.Ț.

Citește și

Fă viața mai frumoasă: Fight For Animals Baia Mare, activa asociație care susține prietenii blănoși, organizează târg de adopții, colectă de hrană!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu