Share
Un gest de felicitat!: În județul Maramureș ajutor prețios pentru o bunicuță blândă și fiul său! Acum au primit mai mulți paleți de brichete pentru foc! (FOTO)

Un gest de felicitat!: În județul Maramureș ajutor prețios pentru o bunicuță blândă și fiul său! Acum au primit mai mulți paleți de brichete pentru foc! (FOTO)

Un gest de felicitat!În județul Maramureș ajutor prețios pentru o bunicuță blândă și fiul său! Acum au primit mai mulți paleți de brichete necesare pentru foc!

Scriam în urmă cu câteva zile povestea unei vârstnice din Petrova, de 87 ani, care a fost ajutată de un polițist de frontieră care a observat-o cum transporta o creangă acasă, pe care o folosea pentru a o încălzi. Ea și fiul său.

„Spre sfârșitul vieții și al toamnei, o bunică încearcă să supraviețuiască pregătindu-se de iarna grea ce se anunță. Aflat în timpul liber, agentul de poliție de frontieră Alin Popan, membru al Sindicatului #DECUS, întâmplător a „identificat-o” și a ajutat-o să transporte creanga până la căsuță. Un gest lăudabil, ca de la om la om. Frigul deja a venit pe plaiurile maramureșene, motiv pentru care facem o solicitare publică: cine o poate ajuta, cu un braț de lemne, cu alimente, sau haine călduroase, bunicuța locuiește în com. Petrova, la intrare dinspre Hera, pe partea stângă. Felicitări colegului nostru! SNPR DECUS – Demnitate, Onoare, Respect, Camaraderie”, aratau atunci reprezentanții Sindicatului National al Politistilor din Romania „Decus”.

Acum venim cu bune vești în acest caz! Asociația Suntem Vocea Lor din Sighetu Marmației (președinte Viorica Opriș) au sărit în ajutorul vârstnicei. Și nu doar aceasta, ci și reprezentanții Asociației Frați Minori Capucini (părintele Eugen). Aceștia au oferit mai mulți paleți de brichete pentru foc, pentru ca vârstnica să nu mai fie nevoită să parcurgă distanțe atât de mari pentru a găsi lemne. Mai mult decât atât, oamenii cu suflet mare, adevărați îngeri păzitori pentru cei aflați în nevoie, le-au dus bătrânei și fiului ei mai multe alimente. În plus, au făcut o clacă pentru a tăia lemnele deja existente în gospodărie. ”Mulțumiri din toată inima pentru doamna Viorica Opriș, președintele Asociației Suntem Vocea Lor din Sighetu Marmației, pentru că ne-a sărit imediat în ajutor. Sindicatul Decus Maramureș a avut de fiecare dată o cooperare excelentă cu dna Opriș și cu asociația pe care o reprezintă. Nu putem decât să îi mulțumim în numele tuturor polițișților care fac parte din sindicat”, arată Ion Tomoiagă, vicepreședinte SNPR Decus. Cei care doresc să întindă o mână de ajutor pot să o facă în continuare. Oamenii cu suflet mare îl au indiferent de perioada anului, dar mai cu seamă atunci când condițiile de trai sunt mai dificile, așa cum se întâmplă în sezonul rece, în acest colț al Maramureșului.

C.Ț.

Citește și

Un gest de omenie: Polițist din Maramureș, ajutor prețios pentru o bunicuță blândă, dar care încearcă să supraviețuiască, din Petrova! Apel la unitate! (VIDEO)

Lasă un comentariu