Share
Un eveniment absolut extraordinar: Concurs de cosit în Codru Butesei! Va fi cu voie bună, cântec și joc cu ceteră. Vezi cum te poți înscrie

Un eveniment absolut extraordinar: Concurs de cosit în Codru Butesei! Va fi cu voie bună, cântec și joc cu ceteră. Vezi cum te poți înscrie

Iată că tradițiile Maramureșului supraviețuiesc mereu indiferent de vreme. Iar cele agrare există cu mult timp înainte ca noi să scriem despre ele.

Ne bucurăm de faptul că există o inițiativă deosebită, care se va derula în acest weekend, menită să reamintească oamenilor despre întreținerea gospodăriilor.

Mai exact, evenimentul se numește „Hai la coasă cu codrenii” și este organizat de Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare, locația aleasă fiind, evident, așa cum am menționat în titlu, un loc minunat numit Codru Butesii.

Acțiunea va avea loc sâmbătă, în 3 iulie, începând cu ora 14.00, „Pă ogradă la Sorin Ghedan”. Se va cosi împreună cu voie bună, cântec și joc cu ceterași, fiindcă, nu-i așa, „după muncă și răsplată”, iar „distracția este garantată”. Mai mult decât atât, sunt niște mici reguli de respectat, totuși.

Totuși, dacă vrei să te sărbătorești exact ca în Maramureș, atunci aceste reguli sigur ți se vor părea parfum. Adică, va trebui să ai costum popular, coastă, toc și cute. Pentru mai multe detalii sună aici: 0751.583.596.

C.Ț.

Foto – Emanuel Luca


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu