Share
Un covor alb de narcise îi așteaptă pe iubitorii de natură în Parcul Național Munții Rodnei

Un covor alb de narcise îi așteaptă pe iubitorii de natură în Parcul Național Munții Rodnei

În această perioadă, iubitorii de natură și drumeții care ajung în Parcul Național Munții Rodnei vor avea parte de o imagine de vis. Pe lângă faptul că priveliștea este grozavă tot timpul, un plus de frumusețe îi oferă narcisele înflorite.

„Pentru iubitorii de natură care vor să știe în ce stadiu de înflorire sunt narcisele din Poiana Narciselor din Parcul Național Munții Rodnei, vă informăm că arată precum în pozele de mai jos și că vă așteaptă și în această săptămână. Imaginile au fost furnizate de colegii noștri de la Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei.

Atunci când înfloresc în lunile mai – iunie, narcisele din poiana de pe Valea Vinului, situată pe versantul de est al muntelui Saca oferă o imagine de senzație, transformându-se, încet-încet, într-un covor alb de narcise care este întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară”, informează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Cei care doresc să urce în poiană trebuie să aibă un echipament adecvat temperaturilor și traseului care trebuie parcurs. În plus, turiștilor le este interzis să le distrugă.

„Rugăm turiștii care ajung în poiana de pe Valea Vinului să nu culeagă florile și să păstreze un comportament civilizat față de natură. Le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii și să poposească pentru a admira zona și pentru a se reconecta la natură. Purtați mireasma lor în gând și imaginea în suflet.

Vă rugăm înainte de a vă porni la drum să vă informați asupra stării vremii, să folosiți o ținută adecvată pentru drumeție. Datorită ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi „cu noroi”. Să nu uitați haina pentru ploaie acasă.
Pe traseele turistice vă va însoți simbolul traseului tematic, „omuleț portocaliu”.

Narcisele (Narcissus stellaris) înfloresc în această perioadă, intervalul optim de vizitare a rezervației, care se întinde pe 8 hectare, fiind în a doua jumătate a lunii acesteia, însă narcise înflorite pot fi găsite și în iunie”, mai transmit reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu