Share
Un caz foarte complicat: Lucia, o maramureșeancă având domiciliul în Belgia și care este mămică de 2 ani, căutată activ de autorități în Benelux!

Un caz foarte complicat: Lucia, o maramureșeancă având domiciliul în Belgia și care este mămică de 2 ani, căutată activ de autorități în Benelux!

Un caz foarte complicat: Lucia, o maramureșeancă având domiciliul în Belgia și care este mămică de 2 ani, căutată activ de autorități în Benelux!

Lucia-Mioriția Alexăndroae (31 ani) se află în centrul unei investigații deschise de polițiștii din Belgia. Aceasta este de negăsit de aproximativ o lună de zile, astfel că autoritățile au făcut apel la poliție. Ea este originară din Gârdani, dar are domiciliul de zece ani în Belgia.

Povestea căutărilor începe la începutul lunii trecute. „Dispărută din 9 decembrie de la domiciliul ei din Arlon (Belgia), unde locuia cu familia. Lucra la Eurostat-Soggeti în Luxemburg. Dacă cineva a văzut-o sau are informații despre sora mea Lucia Alexandroae, vă rog să mă anunțe. Mulțumesc frumos!”, arată o soră a Luciei. „Ne-a întristat foarte mult vestea că sora mea cea mică, Lucia Alexandroae a dispărut din 9 decembrie. A locuit în Arlon, Belgia, și a lucrat pentru Eurostat – Soggeti, Luxemburg. Vă rog să distribuiți și dacă aveți informații nu ezitați să ne contactați. Poliția a început cercetările, așa că vă rog să vă rugați pentru ca Poliția din Belgia și Luxemburg să lucreze împreună și eficient, în găsirea Luciei. Vă rog să o pomeniți în rugăciunile voastre în aceste momente foarte grele”, se arată în mesajul publicat pe Facebook al unei alte surori a Luciei.

Surorile spun că ultima oară au vorbit cu Lucia prin apel video în data de 8 decembrie și, ulterior, nu au mai avut nicio veste despre ea, arată antena3.ro. În mod surprinzător, soțul dispărutei susține că nu știe nimic despre locul unde s-ar putea afla soția sa. Suspiciunea sa este că femeia ar fi plecat cu un alt bărbat. Însă surorile femeii se gândesc la ce e mai rău. Ele relatează că sora lor le-a mărturisit că soțul ar fi amenințat-o cu moartea și i-ar fi spus că va deveni „următoarea Elodia” și că va dispărea la fel ca aceasta. Un element interesant este că Lucia avea programare la manichiură pe 13 decembrie iar manichiurista ar fi venit la domiciliul femeii la data respectivă, pentru că programarea nu a fost anulată. „Nu ar fi plecat de-acasă fără fiica ei de 2 anișori și jumătate. Era ochii ei. O iubește enorm și nu ar putea sta un minut fără ea. Noi am vorbit prin apel video cu Lucia joi seara, 8 decembrie. Sâmbătă dimineața (10 decembrie) între 10 și 11, soțul ei ne-a spus că nu mai este, nu mai știe nimic de ea. Vineri nu ne-a spus nimic. Nu și-ar fi lăsat fetița. Nu ar fi plecat fără să vorbească cu noi. Avem noi bănuielile noastre, dar sunt doar bănuieli. Am anunțat dispariția surorii mele și acolo în Belgia, dar și aici la noi la Poliție. Am fost și am dat declarații. Sora mea și fiica ei au și cetățenie luxemburgheză. Am auzit că ar fi amenințat-o cu moartea, că ar fi amenințat-o că va face să dispară ca Elodia”, arată una dintre surori, a citat adevarul.ro. Au existat persoane care au afirmat că o cunosc pe femeia dispărută și că aceasta nu ar fi plecat fără copilul ei. „Pe data de 13 decembrie a avut programare să-și facă unghiile, manichiurista a venit la ea acasă și soțul i-a spus că a plecat. Vă trimit în privat numele manichiuristei”, a declarat o femeie, în timp ce un alt român a spus că „versiunea soțului este că a plecat cu altul”.

Lucia deține și cetățenie luxemburgheză, asta ca urmare a faptului că ea și soțul său originar din Medgidia au stat o vreme în acest stat. Reprezentanții IPJ Maramureș au făcut public un punct de vedere cu privire la acest caz, în 29 decembrie 2022. „În data de 15 decembrie a.c., polițiștii din Fărcașa, au fost sesizați de către o femeie din Gârdani, cu privire la faptul că fiica sa, Alexăndroae Lucia-Miorița de 31 de ani, din Medgidia, în data de 09 decembrie a.c., a dispărut de la locuința sa din Belgia, unde locuia împreună cu soțul său de 32 de ani, de aproximativ 10 ani și de atunci nu s-a mai putut lua legătura cu aceasta. Semnalmente: înălțime – 1,60 m, 55 kg, constituție astenică, părul șaten deschis, ochi verzi. Nu se cunosc articolele vestimentare purtate de aceasta la momentul plecării. Persoanele care pot oferi detalii despre persoana dispărută sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau cea mai apropiată unitate de poliție. Precizăm faptul că astăzi am primit acordul de mediatizare din partea familiei”, arată oficialii IPJ Maramureș. Cazul a ajuns în atenția autorităților belgiene, fotografia și datele de identificare ale femeii fiind difuzate în secțiunea „Persoane dispărute” de pe site-ul poliției. Se precizează acolo că Lucia Alexandroae este o femeie de 31 de ani, cu cetățenie luxemburgheză, 1,65 metri înălțime, constituție slabă, păr șaten deschis și ochi căprui. Potrivit poliției, femeia a fost văzută ultima dată pe 6 decembrie 2022, în localitatea belgiană Messancy. Un număr de telefon este prevăzut pentru persoanele care pot da amănunte în legătură cu femeia dispărută. ANUNȚUL POLIȚIEI BELGIENE ESTE AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu