Share
Un an foarte productiv!: Natalia Iocsak, sportiva CS Minaur Baia Mare, două importante medalii, în acest sezon de drift! A urcat pe podium și în Grecia! (FOTO)

Un an foarte productiv!: Natalia Iocsak, sportiva CS Minaur Baia Mare, două importante medalii, în acest sezon de drift! A urcat pe podium și în Grecia! (FOTO)

Un an foarte productiv! Natalia Iocsak, sportiva CS Minaur Baia Mare, două importante medalii, în acest sezon de drift! A urcat pe podium și în Grecia la 2021 Drift Kings Grand Final Serres Greece!

Natalia Iocsak, sportivă legitimată la CS Minaur Baia Mare, a reușit două importante performanțe în acest sezon de drift, medalia de bronz la Campionatul Național (general) la clasa Pro2 (Semi-Pro) și locul 2 în clasamentul de la clasa Queen Series, arată csminaur.ro, secția Automobilism.

Natalia a avut două competiții în Grecia, la 2021 Drift Kings Grand Final – Serres Greece. Aici au fost probleme cu mașina, dar a reușit să termine pe locul al doilea la clasa Queen, după Alice Ene și înaintea sportivei din Bulgaria, Iva Rusinova. La Pro2 a fost a treia, după Radu Văduva și după grecul Nikos Zahos, mai arată reprezenttanții secției de Automobilism a clubului băimărean.

Mai apoi, a venit ultima etapă din Campionatul Național de Drift. În prima etapă, pe Transilvania Motor Ring, Natalia Iocsak reușise să se impună în finală. A urmat etapa a doua, pe Transalpina, unde Natalia a ajuns între primii opt, dar n-a mai putut continua din cauza unei planetare rupte. Mai apoi, în cea de-a treia etapă a CN, pe Transrarău, Natalia a terminat pe locul 4. A patra etapă s-a consumat pe RabocsiRing din Mariapocs (Ungaria) unde s-a clasat pe locul 4, fiind foarte aproape de finala mare, iar ultima rundă a CN a fost la Adâncata (Motor Park România), unde lucrurile n-au mers chiar cum și-a dorit Natalia, mai arată reprezentanții clubului băimărean.

La Semi Pro, victoria din ultima etapă a fost obținută de un bulgar, Rumen Chanliev, debutant în campionatul intern. Acesta l-a învins în battle-ul final pe Gabi Imre jr (15 ani), în timp ce în finala mică, rolurile s-au inversat, cu românul Eduard Niță învingător în fața lui Dragomir Roglinov. Succesul din finala mică i-a asigurat lui Eduard Niță și titlul de campion al categoriei Semi Pro, cu o diferență de numai două puncte în fața lui Imre jr. Pe 3 la clasă a încheiat Natalia Iocsak, sportivă din Baia Mare în vârstă de doar 18 ani, arată csminaur.ro.

Natalia a cucerit medalia de bronz la CN de drift, la fel cum o făcuse și cu un an înainte. La ultima discuție cu tatăl Nataliei, acesta ne-a comunicat că sezonul viitor sportiva va concura la clasa Pro, mai arată reprezentanții clubului.

„2021 Drift Kings International Series. Anul acesta mi-am îndeplinit scopul! Sunt foarte fericită și împlinită! Mulțumesc lui Dumnezeu că am terminat cu bine! Pentru toți sponsorii mei doresc să transmit un mesaj de apreciere pentru loialitatea cu care m-ați onorat de-a lungul anilor! 3rd place Pro2 class, 2rd place Queen class”, arată Natalia Iocsak după competiția din Grecia. Natalia Iocsak s-a născut în data de 3 iulie 2003 în Livada (jud. Satu Mare). Este elevă la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare, în clasa a 11-a (diriginte Antonela Hruban Sabou). După mai mulți ani în care a participat în concursuri de Rally Sprint, Slalom Paralel, Rally Cross, Time-Attack și Viteză pe traseu montan, Natalia Iocsak evoluează acum în Campionatul Național de Drift, se arată în descrierea făcută de club. Driftul este proba sportivă prin care parcurgerea traseului se realizează prin supravirare, în mod intenționat, folosindu-se accelerația, frâna și direcția, pilotul reușind astfel să obțină controlul autovehiculului. Controlul acestuia se face în derapaj permanent, în unghi față de axul traseului prestabilit. Natalia Iocsak a intrat în lumea “motorsportului” în anul 2013 cu prima participare în Campionatul National de Rally Sprint. La 9 ani a avut primul contact cu motorsportul, iar în 2013 a participat la primul ei concurs. Ar mai fi de spus că Natalia Iocsak este o tânără care se impune cu fiecare etapă de raliuri și de îndemânare. Îi dorim în continuare mult, mult succes!

C.Ț.

Lasă un comentariu