Share
Ucrainenii îi acuză pe ruși că au bombardat o biserică din lemn, veche de peste 100 de ani. „Un rânjet al lumii barbare ruse”

Ucrainenii îi acuză pe ruși că au bombardat o biserică din lemn, veche de peste 100 de ani. „Un rânjet al lumii barbare ruse”

Ucrainenii îi acuză pe ruși că au bombardat și distrus o biserică din lemn, veche de peste 100 de ani, care ține de celebra mănăstire Sviatohirsk din regiunea Donețk. Biserica Tuturor Sfinților aparține de Patriarhia Moscovei, arată digi24.ro.

„Ocupanții știu sigur ce obiective atacă. Ei știu că pe teritoriul bisericii Sviatohirsk nu există obiective militare. Ei știu că acolo s-au adăpostit circa 300 de mireni, inclusiv 60 de copii”, a reacționat președintele Volodimir Zelenski.

Imagini foto și video cu biserica din lemn în flăcări au apărut sâmbătă pe rețelele sociale, iar consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak susține că mănăstirea de care aparține devenise adăpost pentru refugiați.

„Un rânjet al «lumii barbare ruse», pentru care nimic nu e sfânt. Ucraina va respinge diavolul înapoi, în spatele Cortinei de Fier”, a scris Mihailo Podoliak într-o postare pe Twitter, alături de imagini cu biserica arzând violent. Biserica Ortodoxă Ucraineană a anunțat și ea incendierea bisericii: „Ca urmare a ostilităților, un incendiu puternic a izbucnit la Biserica Tuturor Sfinților a mănăstirii Sviatohirsk Lavra. Flăcările au cuprins altarul principal al bisericii”, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu