Share
România inclusă în topul celor 52 de locuri de vizitat în 2020

România inclusă în topul celor 52 de locuri de vizitat în 2020

Publicația ”New York Times” a alcătuit un top al celor 52 de locuri  de vizitat în 2020 (cum ar veni unul pentru fiecare săptămână a anului), a fost inclusă și România, îndeosebi pentru zona montană și pădurile seculare, care constituie 65% din totalul celor aflate  în Europa. Americanilor le-a venit mai peste mână să vorbească de munții Carpați, așa că au vorbit de ”Alpii Transilvaniei”, când s-au referit la zona pe care prințul Charles a numit-o ”o comoară de neprețuit”.

”Nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământului pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală, ci să vizitați România. Aceste păduri adăpostesc urși, lupi și o floră surprinzătoare” – recomandă jurnalistul Gabriel Leigh. Dar și alte locuri din România primesc calde recomandări: Parcul Național Domogled – Valea Cernei,  Transfăgărășanul (vezi foto) și munții Făgăraș.

Cei de la New York Times cunosc pericolele care pândesc pădurile din România –  exploatări ilegale, furt de lemne ”ca-n… codru”  – și speră  ca afluxul mai mare de turiști să transmită un mesaj eficient împotriva defrișărilor masive.

Chiar dacă România ocupă locul 50 în acest top (vezi foto jos – credit Ștefana Man), ne aflăm într-o companie selectă, alături de destinații precum Sicilia, Bolivia, Paso Roble, Brazilia, Kenya, Franța, Spania sau Washington.

Lasă un comentariu