Share
Mogoșa, tărâm redeschis: Parteneriat între Primăria Baia-Sprie și noii proprietari pentru dezvoltarea turismului în zonă; Taxele aberante nu vor mai exista!

Mogoșa, tărâm redeschis: Parteneriat între Primăria Baia-Sprie și noii proprietari pentru dezvoltarea turismului în zonă; Taxele aberante nu vor mai exista!

Vești bune vin din orașul Baia-Sprie. Cabana Mogoșa și terenul aferent au proprietari noi. Aceștia și-au manifestat deschiderea pentru a… redeschide zona turistică, inaccesibilă, în ultima vreme, iubitorilor de natură, din cauza celor care au administrat spațiul.

În ultimii ani, toți cei care doreau să se bucure de frumusețile naturii în zona Mogoșa erau primiți cu răceală de proprietari. Aceștia au instituit restricții diverse care îngrădeau vizitatorii și percepeau taxe absolut aberante, piperate și, în opinia unora, în mod evident, ilegale, cum ar fi: taxă foto, taxă de parcare ori taxă pentru pescuit. Administrația locală a încercat, în repetate rânduri, să deblocheze situația.

Recent, situația s-a schimbat. Trei asociați au achiziționat cabana și spațiul aferent, iar, conform reprezentanților Primăriei Baia-Sprie, se dorește o colaborare fructuoasă. „Lucrăm la un parteneriat cu noii proprietari, din care toată lumea să aibă de câștigat. Ne interesează să asigurăm accesul cetățenilor, al turiștilor, pentru ca aceștia să se poată bucura de frumusețile de acolo. Interesul noilor proprietari este de a dezvolta turismul în zona respectivă”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Alin Sebastian Bîrda, primarul orașului Baia-Sprie.

Din informațiile noastre, în privința investiției „lac amenajat” (partea de construcție), mai sunt unele lucruri neclare, care se vor lămuri în perioada următoare. Însă, este cert faptul că cei trei asociați au achiziționat toate bunurile deținute de foștii proprietari (care nu dețineau lacul în sine). „Vom face un protocol de colaborare, pentru a dezvolta zona respectivă. Vom emite o hotărâre de Consiliu Local, prin intermediul căruia vom emite un regulament. Sigur că acest regulament nu va include taxele aberante care se emiteau acolo. Ba chiar au spus că ei nu ar emite taxă foto, ci mai degrabă ar organiza un concurs cu cele mai frumoase fotografii cu lacul. Acolo se dorește reabilitarea zonei Lacului Bodi și a Cabanei Mogoșa și relansarea turismului” – a explicat Alin Sebastian Bîrda.

Vom reveni cu informații!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


6 Comentarii în această postare

 1. Ioan Cotârlă

  Foarte bine ! Felicitări pentru inițiative!
  Ar fi de dorit ca și Telescaunul să fie accesibil turiștilor. Rugăm să intervenți și în acest caz.
  Cu mulțumiri și toate cele bune,
  I. Cotârlă din Sighetul M.

  Răspunde
  • Csaba Domokos

   Bai baieti…. dispare apa din lac ….fara gluma … e peste 2 m de mal deja…. va imaginati cata apa trebuie sa dispara ca malul uscat sa se mute cu 2 m in interior????
   Cineva ar trebuii sa se sesizeze

   Răspunde
 2. Ioan Cotârlă

  Foarte bine! Felicitări pentru inițiative!
  Ar fi de dorit ca și accesul la Telescaun să fie rezolvat.

  Răspunde
 3. Așa e,facilități accesul si la telescaun.

  Răspunde
  • Eva Ciolacu

   Sperăm că în jurul lacului ,totuși nu veți lăsa să se facă foc ,să putem respira aerul curat,amenajați locuri pt grătare și mici dar mai ferit de locurile de relaxare,și nici cu corturi eventual la poalele piirtiei și bine înțeles acces la toalete și curățenie, sperăm că ce a fost bun să se păstreze și pe mai departe să ne putem simți bine noi turiști, ar mai fi un lucru acele hidrobiciclete mă refer la cele vechi care fac zgomot să fie schimbate,mulțumesc și succes în tot cea ce veți oferi acestui coltde rai.

   Răspunde
 4. Nicu stef

  Felicitari Alin..Insfirsit mogosa revine la normal revine baiesprieni

  Răspunde

Lasă un comentariu