Share
Frumusețile Maramureșului: Capră neagră zburdând printre bujorii de munte înfloriți, într-un gol alpin din Munții Rodnei (VIDEO ȘI FOTO)

Frumusețile Maramureșului: Capră neagră zburdând printre bujorii de munte înfloriți, într-un gol alpin din Munții Rodnei (VIDEO ȘI FOTO)

Habitatul natural din Munții Rodnei surprinde absolut de fiecare dată când frumusețile naturale se dezvăluie primivitorului. Iată că, din nou, capra neagră este protagonista unor imagini de excepție surprinse de Cezar Tulbure, angajat Romsilva.

Acesta a surprins atât imagini foto, cât și video, de la înălțime, cu o capră neagră ce zburdă printre bujorii de munte, cei care colorează într-un mod spectaculos zonele înalte ale parcului natural.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa, ne explică specialiștii. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Ele se se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Reamintim faptul că Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud. Parcul National Muntii Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte. Vă invităm să admirați aceste imagini absolut inedite.

C.Ț.

Capră neagră în Parcul Național Munții Rodnei din cadrul Romsilva

🆕 🎥 Imagini aeriene splendide cu o capră neagră în mijlocul bujorilor de munte înfloriți într-un gol alpin din Parcul Național Munții Rodnei.💯 Filmarea a fost realizată de colegul nostru Cezar Tulbure.ℹ️ Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Ele se se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni.✅ Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.ℹ️ Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.✅ Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.Credit: Cezar Tulbure, Direcția Silvică Suceava*****ℹ️ 🇬🇧 Chamois in Munții Rodnei National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #România #Chamois #Faună #wildlife #Rodna

Gepostet von Regia Nationala a Padurilor – Romsilva am Freitag, 3. Juli 2020

 

Lasă un comentariu