Share
Borșa, singurul loc din Maramureș unde se mai poate schia

Borșa, singurul loc din Maramureș unde se mai poate schia

Pârtia de la Borșa este singura din județ unde se mai poate schia în această perioadă. De altfel, aici ninsoarea abundentă de ieri a mai asigurat o perioadă bună pentru schiori, numai bine pentru cei care plănuiesc un weekend la munte.

Asta după ce, weekendul trecut, aici a avut loc Cupa Balcanică la care au participat concurenți din peste 20 de țări, precum și Campionatul Național de schi.

Cele șapte pârtii de schi sunt deservite de telescaun și teleschi însumând în total 6,45 km de pârtie.

Pârtia olimpică are 2.980 de metri, cu o diferență de nivel de 770 de metri și o lățime de 60 de metri. Este dotată cu instalație de zăpadă artificială și cu nocturnă.

Închirieri de echipamente și urcări cu telegondola

Telegondola de la Borșa are 2,6 km, cu o capacitate de 1.800 persoane/oră, iar pârtiile din această stațiune au o capacitate de 5.000 -7.000 de schiori. Aceasta leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi.

Prețul pentru un adult la telegondolă este 25 lei/persoană (urcare sau coborâre). Tarife urcare + coborâre adulți: 40 lei/persoană, iar abonament pe zi este de 100 lei. Traseul durează circa șapte minute.

Pentru doritori sunt disponibile închirieri de echipamente. Pentru 100 de lei pe zi se pot închiria schiuri și clăpari (70 de lei pentru schiuri și 30 de lei pentru clăpari), iar pentru încă zece lei se pot închiria și bețe. Pentru încă zece lei pe zi primiți și o cască. Pentru o sanie veți plăti doar 50 de lei pe zi.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu