Share
Tinerii cu dizabilități din Baia Mare și Cărbunari au petrecut o zi minunată în natură, la Lacul Nistru

Tinerii cu dizabilități din Baia Mare și Cărbunari au petrecut o zi minunată în natură, la Lacul Nistru

Zilele trecute, beneficiarii Centrului de Zi ASSOC și a Centrului „Pinochio” de la Cărbunari s-au reunit la Nistru, pe malul lacului, unde toată lumea a petrecut o zi minunantă în natură.

S-a cântat, s-a dansat, s-a alergat și s-a râs copios, iar când s-a mai pierdut din elan s-a făcut o pauză pentru pâinea cu untură și ceapă verde, precum și pentru celelalte bunătăți tradiționale întinse pe masă.

„Ziua de picnic i-a încărcat cu energie pe toți, mai ales că fiecare a găsit o activitate care să îi facă plăcere și să îl amuze.

Pentru beneficiarii Centrului de Zi ASSOC și a celor din Centrul „Pinochio” de la Cărbunari, activitățile în natură sunt cele mai atractive, starea lor de bine fiind vizibil îmbunătățită după fiecare ieșire în aer liber. Colegii care îi coordonează fac eforturi constante să le creeze aceste momente de bucurie, dar, totodată, să îi provoace să învețe lucruri noi, astfel încât la fiecare asemenea acțiune beneficiarilor li se îmbunătățesc abilitățile: fie că e vorba de a desfășura misiuni în grupă, fie de a învăța lucruri noi despre mediul înconjurător. Sunt lecții utile făcute într-un cadru prietenos”, potrivit informează reprezentanți ai Asociației ASSOC.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu