Share
Tinerii talentați din Maramureș se pot înscrie la Concursul internațional online ”Dance virus – 2021”

Tinerii talentați din Maramureș se pot înscrie la Concursul internațional online ”Dance virus – 2021”

Districtul Panevėžys din Lituania, regiune înfrățită cu județul Maramureș, invită tinerii maramureșeni cu vârste între 14 și 29 de ani, să participe la Concursul-festival internațional online ”Dance virus-2021”, organizat de Centrul Cultural Ramygala al Districtului Panevėžys, împreună cu Municipalitatea Districtului Panevėžys.

Această inițiativă este parte a acțiunilor realizate în colaborare de autotitățile județene și Municipalitatea Districtului Panevėžys, cu scopul de a dezvolta relațiile de înfrățire încheiate în anul 2015, în domenii de interes reciproc pentru ambele comunități.

Concursul online ”Dance virus-2021” se află la ediția a II-a și reprezintă un demers menit să contribuie la atenuarea problemelor de adaptare socială cauzate de pandemia COVID-19, prin încurajarea tinerilor talentați să se exprime în mod creativ, prin limbajul dansului.

La ediția I a concursului ”Dans virus-2020” au participat tineri artiști ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, care au obținut Premiul de audiență, precum și locul II și locul III în clasamentul realizat de juriul stabilit de organizatori.

Condiții organizatorice pentru Concursul ”Dance virus-2021”:

  • concursul se adresează tinerilor cu vârsta între 14-29 ani;
  • participanții vor crea un dans individual de cel puțin 1 minut, pe muzica indicată de organizatori și vor realiza un film într-un cadru non-formal (NU într-o sală de dans);
  • cerință obligatorie: participanții trebuie să poarte mască de protecție pentru față, în timpul unei părți a dansului;
  • cel mai interesant moment al dansului va fi surprins într-o fotografie/captură de ecran;
  • materialul filmat, fotografia și formularul de participare completat în limba engleză vor fi transmise prin email, la organizatori, în perioada 22 martie – 25 aprilie 2021;
  • fotografiile vor fi postate pe pagina de Facebook “Ramygalos kultūra”, iar procesul de votare va începe pe 29 aprilie 2021;
  • votarea fotografiilor va avea loc până pe 9 mai 2021, iar rezultatele vor fi anunțate pe 11 mai 2021;
  • fotografia care a obținut cel mai mare număr de LIKE-uri va fi desemnată drept câștigătoare a Premiului de audiență;
  • toți câștigătorii vor fi recompensați cu premii și diplome;
  • câștigătorii primelor 3 locuri și cel al premiului pentru audiență vor fi recompensați cu premii speciale acordate de Municipalitatea Districtului Panevėžys.

Detalii privind înscrierea la Concursul ”Dance virus-2021” sunt oferite de Biroul Relații Internaționale din cadrul Consiliului Județean Maramureș: tel. 0262.211.544, email: bri@maramures.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu