Share
Trei profesori britanici, rătăciți în Pietrosul Rodnei și recuperați de maramureșeni (VIDEO)

Trei profesori britanici, rătăciți în Pietrosul Rodnei și recuperați de maramureșeni (VIDEO)

Aseară pe la ora 21.00, un apel la 112 anunța că trei vorbitori de limba engleză s-au rătăcit în Munții Rodnei. Imediat a început mobilizarea, în virtutea colaborării consfințite în urmă cu o săptămână. Astfel că, pe la ora 22.00 au pornit la căutări echipealcătuite din jardarmi montani, pompieri, salvamontişti si rangeri de la Parcul National Muntii Rodnei. Din cauza traseului dificil  – ce trecea printr-o zonă foarte accidentată – și a oboselii, căutările au fost oprite între ora 3.00 și zorii zilei.

”I-am găsit într-o zonă foarte accidentată, mai mult am mers prin apă. Am încercat pârâul, pentru că ni s-a spus că ei vor ține firul apei, așa că am urcat pe unde a fost mai rău. I-am găsit, astfel, la un kilometru de locul de unde ne-au trimis ultimele poze” –  a precizat Alexa Tomoiagă (vezi și video), ranger Parcul Național Munții Rodnei, un bun cunoscător al rezervației, în care a lucrat tatăl său a lucrat de la înființare.

Cei trei turiști  sunt profesori – un englez și doi scoțieni – care predau la la Școala Internațională Transylvania College din Cluj Napoca. După ce au fost recuperați astăzi, 17 iunie, și au scăpat de emoții, cei trei s-au amuzat copios pe seama faptului că presa a relatat că ar fi americani.

”Se pare că aceasta colaborare strânsa între Parcul Național Munții Rodnei, Salvamont Borsa și Jandarmeria Montana a început să functioneze foarte bine și să dea roade” – a ținut să sublinieze și Ioan Muntean, șeful pazei Parcului Național Munții Rodnei.

 

Lasă un comentariu