Share
Ţara Lăpuşului sau pământul pocăinţei  (GALERIE FOTO)

Ţara Lăpuşului sau pământul pocăinţei (GALERIE FOTO)

Biserica având hramul “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” di Târgu Lăpuș (paroh pr. prof. dr. Andrei Baboşan), construită între anii 1906 și1911, este prima biserică ortodoxă din oraș. Duminică, 17 februarie, PS Părinte Episcop Iustin a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească.

”E numai larmă şi Judecata de Apoi a început în lume. Toată lumea judecă pe toată lumea. Nimeni nu iartă pe nimeni. Parcă n-am avea nevoie toţi de iertarea lui Dumnezeu. Nu e lumea mai păcătoasă decât era altă dată. E mai puţin conştientă de starea ei de cădere. Nu se mai căieşte lumea. Dumnezeu nu ne urmăreşte ca să ne prindă când călcăm Legea Lui, ci aşteaptă să fie surprins de recunoaşterea noastră că am călcat Legea Lui. Să fie surprins de felul nostru de a fi şi de întoarcerea noastră”  – a subliniat PS Părinte Iustin nevoia de pocăință, în cuvântul de învățătură. 

”Ţara Lăpuşului este pământul pocăinţei. Cum se roagă oamenii aici şi cum cred, în puţine locuri mai fac aşa. Aici vezi cărările spre mănăstiri bătătorite de urmele şi paşii pelerinilor închinători, care se întorc la Dumnezeu” – a apreciat episcopul Maramureșului și Sătmarului.

 

Lasă un comentariu