Share
Prioritățile pe care borșenii le doresc pentru orașul lor coincid cu proiectele primăriei

Prioritățile pe care borșenii le doresc pentru orașul lor coincid cu proiectele primăriei

Pentru primarul Sorin Ioan Timiș, ”vox populi, vox dei” nu e doar o celebră expresie latină, ci și un instrument de lucru în administrarea orașului. Adică, locuitorii Borșei au fost chestionați asupra obiectivelor pe care ei le consideră a fi prioritare pentru oraș, astfel ca ele să se regăsească adecvat în structura bugetului local.  Sondajul a fost făcut din ușă în ușă, pe un  eșantion de 1000 de persoane. Iată și rezultatele acestei consultări publice:

  • Reabilitări și asfaltări străzi în intravilanul orașului – 26%
  • Extindere rețea de canalizare – 21%
  • Continuare și finalizare investiție la Telegondolă și la Pârtia Olimpică – 13%
  • Extindere rețea de alimentare cu apă potabilă – 5%
  • Reabilitare blocuri – 4%
  • Realizare aducțiune de gaz -4%
  • Amenajare spații de joacă pentru copii – 4%
  • Modernizare și extindere iluminat public – 3%
  • Creare de locuri de muncă -2%
  • Investiții în sănătate, cabinete medicale și spital – 2%

Restul  procentelor până la 100% sunt împărțite (fiecare cu ponderi mai mici de 2%) pentru alte obiective cum ar fi:  locuri de parcare, școli, locuințe sociale, activități culturale, centură ocolitoare, magazii de lemne, indicatoare rutiere, transport public, regularizare cursuri de râuri și curățare albii, curățenie stradală, siguranța cetățeanului etc.

Interesant că prioritățile aflate pe podiumul sondajului se află deja pe agenda de lucru a primarului Sorin Ioan Timiș și a Consiliului Local Borșa. Astfel, administrația locală a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) proiecte pentru asfaltarea a 70 de km de străzi. Tot la MDRAP a fost depus proiectul pentru construirea stației de epurare și realizarea magistralei de canalizare. Pentru a treia prioritate în viziunea borșenilor, primăria condusă de Sorin Ioan Timiș a depus la Ministerul Turismului proiectul pentru construire Pârtie și Telegondolă.

”La alcătuirea bugetului noi am ținut cont de rezultatele sondajului, de ceea ce-şi doresc locuitorii oraşului şi am reuşit să obţinem finanţări substanţiale de la Guvern pentru cele trei mari proiecte cerute de borşeni: asfaltări prin Ordonanța de Urgență nr. 114, canalizare prin Programul Național de Dezvoltare Locală şi telegondola prin Masterplanul de turism” –  a subliniat Sorin Ion Timiş, primarul oraşului Borşa. În aceste condiții, bugetul orașului Borșa pe anul 2019 a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali.

Cum ar veni, ”gând la gând cu bucurie”  între ”vocea poporului” și viziunea administrației locale care, practic, a ținut cont – uneori chiar le-a anticipa – ) de principalele nevoi ale comunității, confirmate și de consultarea publică.

Lasă un comentariu