Share
Patru elevi și doi dascăli din Fărcașa au petrecut o săptămână în Grecia

Patru elevi și doi dascăli din Fărcașa au petrecut o săptămână în Grecia

Elevii Mihai Boloş, Miriam Chira-Zah, Teodora Patricia Kolosvary și Paul Pop, însoțiți de cadrele didactice Milica Boloș și Angela Lopată – toți de la Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Fărcașa – s-au aflat pentru o săptămână din luna decembrie la Volos, în Grecia. Ei au participat la o etapă  din cadrul proiectului Erasmus+ “Read, Imagine, Create” .“Fiind prima întâlnire a elevilor, aceștia au realizat o prezentare multimedia a locurilor natale, pentru a se cunoaște mai bine și a descoperi specificul fiecărei țări participante. Elevii și profesorii au avut ocazia de a cunoaște mai bine mitologia greacă, toate activitățile practice având la bază elemente ale culturii grecești. Elevii au avut de ales un mit. Pornind de la un mit pe care l-au ales elevii, ei au creat fișe, au învățat cum se face un scenariu, cum să filmeze și s-au familiarizat cu câteva programe de editare (chestiuni ce țin de crearea unui  booktrailer).

Pe lângă toate acestea, unul dintre cele mai importante beneficii pentru elevi a fost exersarea comunicării în limba engleză. Profesorii au participat la ședințele de lucru ale coordonatorilor, unde au fost discutate metodele de lucru cu elevii, desfășurarea activităților din școală și din afara ei, au fost stabilite detaliile următoarei întâlniri și materialele necesare pentru aceasta și s-au punctat câteva aspecte importante ale mobilităților”, se precizează pe pagina de facebook a comunei Fărcașa.

De asemenea, maramureșenii au avut ocazia să viziteze locuri care fac parte din patrimonial mondial UNESCO – Meteora și Acropolis din Atena.

Lasă un comentariu