Share
Hramul de iarnă la Mănăstirea Moisei,  cea mai veche din Eparhie (GALERIE FOTO)

Hramul de iarnă la Mănăstirea Moisei, cea mai veche din Eparhie (GALERIE FOTO)

Sâmbătă, 2 februarie, de sărbătoarea împărătească a Întâmpinării Domnului, PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu PS Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, au săvârşit, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Moisei, cu ocazia hramului de iarnă. Între credincioşi s-au aflat și maici stareţe de la unele din cele 12 mănăstiri din zonă

”Rugăm pe Dumnezeu ca să binecuvinteze viaţa noastră şi să fie aidoma cu viaţa sus în ceruri. O comuniune, dragoste şi iubire. Aceasta este sărbătoarea de astăzi, care ne îndeamnă pe noi, pe fiecare, să ne întâmpinăm unul pe celălalt cu bucurie, să-L întâmpinăm pe Dumnezeu şi pe Maica Domnului cu multă bucurie şi să-I chemăm în sufletele şi-n inimile noastre” – a rostit  PS Părinte Timotei în cuvîntul său de învățătură.

După încheierea Sfintei Liturghii, PS Părinte Episcop Iustin a vorbit credincioşilor despre vechimea Mănăstirii Moisei, cea mai veche mănăstire din Episcopie cu viaţă neîntreruptă de 400 de ani. A vorbit și despre noua biserică cu dimensiuni de catedrală ce va fi construită aici, deoarece actuala biserică a devenit neîncăpătoare pentru credincioși, iar în viitor va primi destinaţia de paraclis.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu