Lăpușeanca Victoria Petrenciuc a primit patru de DA la emisiunea „Românii au talent” - 5 ore în urmă
Au început înscrierile la școlile de poliție. Dosarele se depun exclusiv online - 12 ore în urmă
Femeile care au copii vor ieși la pensie mai repede chiar și cu trei ani și jumătate - 12 ore în urmă
Cazierul adultului care însoțește un minor la ieșirea din țară nu mai este necesar. Asta nu înseamnă că nu este verificat - 12 ore în urmă
Donație de suflet pentru Spitalul Județean din Baia Mare. Colecție de tablouri cu povești de viață - 13 ore în urmă
În Lăpuș va avea loc cea de-a III-a ediție a concertului de pricesne „Lumină pentru suflet de creștin” - 13 ore în urmă
Fonduri colectate de elevii unei școli băimărene pentru animale - 14 ore în urmă
La Catedrala Episcopală Baia Mare va avea loc procesiunea tradițională de Florii - 14 ore în urmă
Ionel Bogdan: Am obținut finanțări pentru proiecte de 600 de milioane de euro în Maramureș. Asta vreau să facem și în Baia Mare - 14 ore în urmă
Expoziția „România în straie tradiționale”-autor Tudorel Ilie - 15 ore în urmă
”Festivalul Ceaunelor” de la Baia Sprie, un regal al papilelor gustative (GALERIE FOTO)
În recentul weekend, la pensiunea Maya’s Events din Baia Sprie – evident, în aer liber – a avut loc a III-a ediție a ”Festivalului ceaunelor”, organizată de cluburile din cadrul AJVPS Maramureș. Au fost la un loc pasionații de vânătoare și cei de pescuit, precum și invitații lor. Așa se face că în ceaunele de acolo s-au preparat gulaș și tocăniță cu carne de vânat, dar și ciorbă de pește – făcută din două feluri de pește, așa cum numai pescarii știu să o gătească. Dar nu a lipsit nici balmoș-ul, care să echilibreze cumva bogăția de carne roșie și carne albă. Vânătorii au pus la bătaie și excelentele mezeluri vânătorești: salam și pastramă de mistreț sau de căprior. A fost un adevărat regal al papilelor gustative.
La atâtea ceaune, nu a putut lipsi concursul pentru cel mai bun ceaun vânătoresc și pescăresc. Pescarii maramureșeni au fost reprezentați de Clubul Baia Mare, așa încât nu au avut concurență la ciorba pescărească. În schimb, la mâncare vânătorească (gulaș, tocăniță) a fost mare luptă. A câștigat Grupa 44 Remetea Chioarului, urmată de grupele Agriș și Remecioara. Grupa din Bârsana și-a adjudecat titlul pentru ”Cel mai bun stand”. S-au acordat multe diplome, atât pentru rezultatele de la festival, cât și pentru performanțele obținute pe fondurile de vânătoare sau în apele cu pește. S-au depănat povești pescărești și vânătorești, care au fost stropite cu cuvenitele licori. Toți participanții au recunoscut că, la această ediție, organizarea a fost foarte bună, fiind de departe cea mai reușită de până acum, care a oferit o sâmbătă de neuitat.
Festivalul a început mai timid la Nistru, de la a doua ediție mutându-se la Baia Sprie, iar acum a ajuns la maturitate, punând pe el o primă patină de tradiție.