Share
Ce pagube au produs apele în Maramureș

Ce pagube au produs apele în Maramureș

Precipitațiile abundente căzute în Maramureș au provocat pagube în cinci unități administrativ-teritoriale – Săliștea de Sus, Vișeu de Jos, Ulmeni, Satulung și Dragomirești. Torenții formați pe versanți au transportat aluviuni care au blocat secțiuni de scurgere pe cursuri de apă. Au fost afectate de inundații 46 de gospodării, cinci subsoluri, 23 de anexe gospodărești, 4,3 km de drum județean, două poduri, 22 de podețe, 32,2 km de străzi și ulițe, 19 km de drumuri agricole, 35 hectare de teren arabil, 6,2 hectare de pășuni și fânețe, o rețea de alimentare cu apă pe o distanță de 100 de metri, 1,5 km de drum forestier, un stâlp din rețeaua de energie electrică amplasat în zona unei alunecări de teren, o priză de apă (blocată cu aluviuni). De asemenea, au fost colmatate șase fântâni. În Vișeu de Jos viitura a distrus un pod. Aproximativ 50 de gospodării, respectiv 60 de persoane din zona afectată de viitură au acces pe o punte pietonală amplasată în zonă.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Bogdan Vodă, comitetele locale pentru situații de urgență din localitățile Vișeu de Jos, Ulmeni, Satulung, Săliștea de Sus au acționat cu personal și utilaje (buldoexcavatoare, excavatoare), autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din subsolurile și curțile gospodăriilor, îndepărtarea materialului aluvionar adus de viituri pe drumul județean DJ 108E, drumuri comunale, străzi, ulițe. S-a intervenit pentru decolmatarea prizei de apă și refacerea podului distrus de revărsarea apelor în Vișeu de Jos.

Situația evoluției hidrometeorologice în județ este monitorizată de către dispeceratele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu