Share
Alunecările de teren pun în pericol Centrul Social pentru Persoane Vârstnice din  Coroieni

Alunecările de teren pun în pericol Centrul Social pentru Persoane Vârstnice din Coroieni

Ploile căzute în ultima perioadă în comuna Coroieni au reactivat alunecarea de teren de pe versantul drept al pârâului Valea Seacă. pe o suprafață de 0,21 ha . Alunecarea de teren afectează talvegul din apropierea Centrului Social pentru Persoane Vârstnice, pe o suprafață de 0,21ha (70 x 30 m) hectare și pune în pericol stabilitatea terenului din zona imobilului, precum și alimentarea cu apă a centrului.

Eroziunea –  una torențială de adâncire – realizată  de pârâul Valea Seacă asupra bazei versantului,  conduce la schimbarea echilibrului zonei și crearea unui taluz cu o pantă mult mai mare decât în restul versantului. A fost realizat studiul geotehnic a zonei afectate de alunecare și s-au stabilit tipurile de lucrări necesare pentru consolidarea terenului.

”Se impune consolidarea zonei afectate, prin executarea lucrărilor specifice (drenuri, șanțuri stabilizare și consolidare a terenului) – a precizat  președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, prefectul Vasile Moldovan.

 

Lasă un comentariu