Share
Terapie prin artă la Spitalul Județean Baia Mare

Terapie prin artă la Spitalul Județean Baia Mare

Zilele trecute, Spitalul Județean Baia Mare a fost gazda actorilor Asociației Create.Act.Enjoy. Invitați de organizatorii Festivalului de teatru “Aproape”, actorii au făcut o mică surpriză micilor pacienți și nu numai, cadrelor medicale, încercând să aducă un strop de bine și un zâmbet sincer pe fețele celor din spital.

„Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy este un proiect socio-cultural început în 2012, care pune la dispoziția oamenilor din spitale activități recreative realizate de artiști profesioniști. Metodele de lucru propuse de cei de la Create.Act.Enjoy vin în completarea terapiei clasice și mizează pe faptul că starea de bine (well-being) este dată, pe lângă satisfacția materială, de o stare emoțională și psihică echilibrate și de o viață socială care permite accesul la cultură. Activitățile pe care le desfășoară în spitale stimulează dezvoltarea de abordări interdisciplinare prin întrepătrunderea artelor – teatru și performance, muzică, artă manuală, realitate virtuală, film și fotografie, implicând activ pacienți, aparținători și cadre medicale.

Aceste evenimente nu doar îmbunătățesc experiența spitalizării pentru pacienți, ci pot avea și un efect pozitiv asupra personalului medical, contribuind la o atmosferă mai veselă și mai plăcută în spital. Astfel pentru pacienții internați în spital și nu numai, vizita actorilor cu momentele lor artistice le-a adus multă bucurie în suflete”, precizează manager George Alexandru Oros.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu