Share
Temperaturi istorice înregistrate la zeci de stații meteo din țară. Mateescu (ANM): Durata acestui val de caniculă este un record

Temperaturi istorice înregistrate la zeci de stații meteo din țară. Mateescu (ANM): Durata acestui val de caniculă este un record

Recorduri de temperaturi au fost înregistrate la zeci de stații meteorologice din țară, în ultima perioadă. Specialiștii avertizează că și în următoarele zile va fi caniculă, arată digi24.ro.

„În zilele în care am avut emis codul roșu și codul portocaliu pentru partea de vest și sud-vest a țării am înregistrat foarte multe recorduri la un număr semnificativ de stații meteorologice, respectiv la 68 de stații”, a spus la Digi24 Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Ea a precizat că la acele stații meteo au fost înregistrate cele mai ridicate valori de temperaturi maxime zilnice pentru zilele respective. „Dintre cele 68 de stații, la 16 am avut chiar recorduri lunare, fiind cele mai ridicate valori pentru o zi din luna iulie din zona respectivă”, a spus directorul ANM.

Până în data de 29 iulie rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben care vizează în continuare valul de căldură. În jumătatea sudică a țării, valorile de temperatură maximă vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, a menționat Mateescu. „Cu siguranță durata acestui val de căldură din perspectiva maximelor diurne, dar și al nopților tropicale, au făcut ca acest val să fie unul, la nivelul numărului de zile consecutive, posibil din nou un record”, a declarat Elena Mateescu, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu