Share
„Suntem diferiți, dar egali” în Baia Mare!

„Suntem diferiți, dar egali” în Baia Mare!

„Suntem diferiți, dar egali” în Baia Mare!

Trebuie să arătăm că acum nu mai este un secret pentru nimeni că la școală ne pregătim foarte puțin pentru ceea ce se întâmplă cu adevărat în viață.

Viața a 100 de copii de etnie rromă s-a schimbat încă de anul trecut când Grădinița cu program prelungit nr. 8 , Baia Mare ,a inițiat proiectul „Suntem diferiți ,dar egali!”, coordonat de prof. Fânățan Maria, inspector școlar pentru educație timpurie – ISJ MM, prof. Pop Irina Diana, director, prof. Ardelean Anamaria, prof. Mureșan Gabriela și prof. Tibil Pecs Carmen – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8, Baia Mare, prof. Vălenaș Mihaela, director – Grădinița cu program prelungit nr. 4, Baia Mare.

Preșcolarii din cele 12 grădinițe partenere au învățat că trebuie să aprecieze gestul de a primi un cadou, de a oferi în dar o jucărie, o carte de povești sau orice alt lucru de care nu mai au nevoie. Activitățile s-au desfăşurat conform planificării atingându-și scopul şi obiectivele propuse. Prima acțiune din acest an școlar s-a finalizat vineri, 25 noiembrie, odată cu lansarea celei de a doua ediții, sub genericul „Șoșete călduroase pentru o iarnă friguroasă!”. Astfel au fost donate peste 1.000 de perechi de șosete care le vor face iarna mai fericită copiilor proveniți din medii defavorizate de la Grădinița cu program prelungit numărul 8 – structură Centrul Social Comunitar „Romanii” (str. Electrolizei nr. 1) și Grădinița cu program prelungit nr. 4 – structură Centrul de Reabilitare Socială pentru Copii în Situație de Risc (str. Arieșului).

În același timp copiii celor două structuri se vor bucura de fructele și legumele donate în cadrul SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară). „Mulțumim voluntarilor: 50 de educatoare, 800 copii preșcolari și părinții acestora!”, arată coordonatorii.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu