Share
Statistică 7 martie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor în noul val! În total 868, în interval de 14 zile! Vezi tabelul aici pe localități!

Statistică 7 martie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor în noul val! În total 868, în interval de 14 zile! Vezi tabelul aici pe localități!

Statistică 7 martie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor în noul val! În total 868, în interval de 14 zile! Vezi tabelul aici pe localități!

Valul cinci este aici în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică dar pare a fi pe terminate, dacă ar fi să analizăm dinamica datelor din perioada recentă.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 868 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 1,67 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul galben, aproape de cel verde). Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 420 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 2,94 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (azi a intrat din scenariul roșu în cel galben).

În Maramureș s-au confirmat cazuri în toate cele 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), iar municipiul Baia Mare se află în afara top 5, sub pragul de 3 la mie (acum trei săptămâni era la 18-19 la mie). Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află respectiv Groși, Săliștea de Sus, Săpânța, Vișeu de Jos și Valea Chioarului. Avem în 7 martie total 5 UAT-uri peste 3 sau egal și cazuri în 58 UAT-uri. Gradul de ocupare al totalului numărului de paturi este de 16,27%, arată statistica DSP Maramureș. Așadar încă vorbim despre un număr în scădere liberă, atât la nivelul județului Maramureș, cât și la nivelul municipiului Baia Mare, reședința de județ. Ca o precizare, se observă tendința de scădere a numărului de cazuri în 14 zile și a incidenței începând din 7 februarie. Așadar azi avem exact luna de bune vești!

La nivel național vorbim despre o nouă zi cu peste 3.000 cazuri (mai exact, 3.188), recordul național absolut al pandemiei fiind cel din 1 februarie 2022, 40.018. Tendința clar că este de scădere. Din total, 16 s-au înregistrat în Maramureș. Recordul rămâne acel 936 din 26 ianuarie, dar am avut în acest val 5 din țara noastră și zile cu peste 700, tendința clar că este de scădere. Total cazuri de la începutul pandemiei în județ, 48.871 cazuri confirmate înregistrate de autoritățile sanitare din Maramureș.

La nivel național s-au înregistrat și 32(!) decese, din care patru în Maramureș. Este vorba despre doi bărbați din categoria de vârstă 60-69 ani și două femei din categoriile de vârstă 60-69 ani și de 80 ani și peste, care cu toții au prezentat comorbidități, doar femeia din categoria de vârstă de 80 ani și peste era vaccinată.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹48871 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹16 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4647 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹22 pacienți internați în spital;
🔹trei pacienți internați la ATI, nu sunt pacienți intubați;
🔹14878 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹262 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹112591 teste efectuate până în prezent;
🔹796 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1754 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu