Share
Statistică 7 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 453 în interval de 2 săptămâni! Vezi situația pe localități!

Statistică 7 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 453 în interval de 2 săptămâni! Vezi situația pe localități!

Valul cinci prinde contur în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai pregătiți pentru a evita cazurile complicate.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 453 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, numărul de cazuri crescând de la săptămână la săptămână. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 0,87 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 177 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 1,23 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, tendința fiind de creștere.

În Maramureș s-au confirmat cazuri în majoritatea celor 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), în 52 UAT-uri mai exact din total, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 17, și se află peste pragul de 1 la mie și se află în scenariul verde. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află cinci comune, respectiv Dumbrăvița, Cicârlău, Ariniș, Baia-Sprie, Fărcașa și Groșii Țibleșului. Toți indicii sunt în creștere evidentă așadar. Avem în 7 ianuarie 2 UAT-uri cu incidența mai mare de 3, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 2 și 15 UAT-uri cu incidența mai mare de 1, restul sunt sub 1.

Valul patru a debutat în Maramureș în septembrie, a avut un vârf la mijlocul lunii octombrie, după care, în urma unei perioade de platou, numărul cazurilor a început să scadă. Valul cinci a început acum în ianuarie, dacă este să judecăm după cifre. La nivel național s-a depășit din nou pragul de 5.000 cazuri într-o zi. Azi, 7 ianuarie, s-au înregistrat 5.922 noi cazuri, din care 143 în Maramureș (ieri, 134 în Maramureș, arată raportarea oficială pe țară emisă de Grupul de Comunicare Strategică). S-au raportat și 31 decese. În spitale sunt 2.452 persoane, din care 404 la ATI. Din pacienții de la ATI, 31 au certificat care atestă vaccinarea. Din cei internați, 104 sunt minori, 94 pe secții și 10 la ATI. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși am putea avea presiune uriașă pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar.

Din fericire, nu s-a înregistrat încă alt deces în județul nostru, conform raportării Grupului de Comunicare Strategică.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹32245 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹143 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4423 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹54 pacienți internați în spital;
🔹3 pacienți internați la ATI, un pacient este intubat;
🔹10323 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1157 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹103602 teste efectuate până în prezent;
🔹399 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1608 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu