Share
Statistică 31 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!7335 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 31 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!7335 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 31 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!7335 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Valul cinci este aici în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai pregătiți pentru a evita cazurile complicate.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 7.335 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 14,13 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu). Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 3.182 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 22,20 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu).

În Maramureș s-au confirmat cazuri în toate cele 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), iar municipiul Baia Mare se află pe locul 1 pentru prima dată în această pandemie și se află peste pragul de 22 la mie, ceea ce constituie un record absolut pentru cea mai mare așezare în această pandemie. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află respectiv Baia Mare, Recea, Fărcașa, Tăuții Măgherăuș și Cavnic. Toți indicii sunt în creștere evidentă așadar. Avem în 31 ianuarie total 74 UAT-uri peste 3, singurele excepții sub 3 fiind Groșii Țibșeșului și Boiu Mare. Gradul de ocupare al totalului numărului de paturi este de 52,70%, arată statistica DSP Maramureș, semn că autoritățile au actualizat datele pe acest segment. Așadar atât Maramureșul cât și Baia Mare înregistrează astăzi recorduri ale numărului de cazuri în interval de două săptămâni și ale incidenței aferente.

La nivel național vorbim despre o zi cu peste 20.000 cazuri (mai exact, 20.131, raportare de weekend), după alte patru cu peste 30.000 și alta de weekend cu peste 19.000. Din total, 329 s-au înregistrat în Maramureș, număr foarte mare. Recordul rămâne acel 936 de acum cinci zile, dar am avut permanent de ordinul sutelor în această perioadă și zile cu peste 700. Total cazuri de la începutul pandemiei în județ, 42.259 cazuri.

La nivel național s-au înregistrat și 41 decese, din care două în Maramureș. Este vorba despre doi bărbați din categoriile de vârstă 70-79 ani și de 80 ani și peste, care au prezentat comorbidități și care erau nevaccinați.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere are centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹42259 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹329 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4469 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹255 pacienți internați în spital;
🔹18 pacienți internați la ATI, trei pacienți sunt intubați;
🔹13286 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹695 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹108474 teste efectuate până în prezent;
🔹7080 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1639 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu