Share
Statistică 30 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!6943 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 30 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!6943 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 30 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!6943 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Valul cinci este aici în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai pregătiți pentru a evita cazurile complicate.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 6.943 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 13,37 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu). Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 2.939 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 20,51 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu).

În Maramureș s-au confirmat cazuri în toate cele 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), iar municipiul Baia Mare se află pe locul 2 pentru prima dată în această pandemie și se află peste pragul de 20 la mie, ceea ce constituie un record absolut pentru cea mai mare așezare în această pandemie. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află respectiv Recea, Baia Mare, Cavnic, Fărcașa, Tăuții Măgherăuș. Toți indicii sunt în creștere evidentă așadar. Avem în 30 ianuarie total 74 UAT-uri peste 3, singurele excepții sub 3 fiind Groșii Țibșeșului și Boiu Mare. Gradul de ocupare al totalului numărului de paturi este de 52,70%, arată statistica DSP Maramureș, semn că autoritățile au actualizat datele pe acest segment. Așadar atât Maramureșul cât și Baia Mare înregistrează astăzi recorduri ale numărului de cazuri în interval de două săptămâni și ale incidenței aferente.

La nivel național vorbim despre o zi cu aproape 20.000 cazuri (mai exact, 19.668, raportare de weekend), după alte patru cu peste 30.000. Din total, 336 s-au înregistrat în Maramureș, număr foarte mare. Recordul rămâne acel 936 de acum patru zile, dar am avut permanent de ordinul sutelor în această perioadă și zile cu peste 700. Total cazuri de la începutul pandemiei în județ, 41.930 cazuri.

La nivel național s-au înregistrat și 52 decese, din care trei în Maramureș. Este vorba despre doi bărbați din categoria de vârstă 70-79 ani și o femeie din categoria de vârstă 60-69 ani, care au prezentat comorbidități. În ceea ce privește vaccinarea, femeia era nevaccinată, iar cei doi bărbați erau vaccinați.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere are centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹41930 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹336 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4469 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹236 pacienți internați în spital;
🔹18 pacienți internați la ATI, patru pacienți sunt intubați;
🔹13139 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹800 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹108292 teste efectuate până în prezent;
🔹6707 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1637 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu