Share
Statistică 29 decembrie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!236 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 29 decembrie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!236 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Valul patru în România s-a dovedit o realitate dură care trebuie să fie acceptată fie că vrem fie că nu vrem. Scăderea numărului de cazuri de COVID-19 se vede de la săptămână la săptămână, la nivelul țării noastre. Valul cinci însă clar că va exista.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 236 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, numărul de cazuri scăzând de la săptămână la săptămână. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 0,45 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 104 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 0,72 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, tendința fiind de creștere.

În Maramureș s-au confirmat cazuri în majoritatea celor 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), în 44 UAT-uri mai exact din total, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 15, și se află sub pragul de 1 la mie și a reintrat acum în scenariul verde. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află patru comune și un oraș, respectiv Boiu Mare, Săcălășeni, Câmpulung la Tisa, Săliștea de Sus și Dumbrăvița. Avem în 29 decembrie 0 UAT-uri cu incidența mai mare de 2.

Valul patru a debutat în Maramureș în septembrie, a avut un vârf la mijlocul lunii octombrie, după care, în urma unei perioade de platou, numărul cazurilor a început să scadă. Valul cinci este foarte probabil să înceapă în luna ianuarie. La nivel național s-a depășit din nou pragul de 1.000 cazuri într-o zi. Azi, 29 decembrie, s-au înregistrat 1.144 noi cazuri. S-au raportat și 67 decese. În spitale sunt 2.418 persoane, din care 393 la ATI. Din aceștia, 34 au certificat care atestă vaccinarea. Din cei internați, 54 sunt minori, 47 pe secții și 7 la ATI. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși am putea avea presiune uriașă pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar.

Din păcate, s-a înregistrat încă 1 deces. Este vorba despre o femeie din categoria de vârstă 70-79 ani, care a prezentat comorbidități și care a fost nevaccinată.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹31549 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹21 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4414 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹41 pacienți internați în spital;
🔹6 pacienți internați la ATI, doi pacienți sunt intubați;
🔹10087 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹3466 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹102211 teste efectuate până în prezent;
🔹195 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1603 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu