Share
Statistică 26 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!5494 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 26 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!5494 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Valul cinci este aici în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai pregătiți pentru a evita cazurile complicate.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 5.494 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 10,58 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu).

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 2.229 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 15,55 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu), tendința fiind de creștere.

În Maramureș s-au confirmat cazuri în toate cele 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), iar municipiul Baia Mare se află pe locul 4 și se află peste pragul de 15 la mie. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află respectiv Sălsig, Ardusat, Recea, Baia Mare și Cicârlău. Așadar în premieră vorbim despre intrarea în top 5 al municipiului Baia Mare. Toți indicii sunt în creștere evidentă așadar. Avem în 26 ianuarie total 72 UAT-uri peste 3, restul sunt sub 3. Gradul de ocupare al paturilor este de 17%.

Vorbim despre noi recorduri. În țară, s-au înregistrat 34.255 noi cazuri, record național absolut al pandemiei. Din total, 936 noi cazuri s-au înregistrat în Maramureș, record județean absolut al pandemiei. Total cazuri de la începutul pandemiei în județ, 39.560.

Au fost și încă 3 decese. Vorbim despre un bărbat și două femei, din categoriile de vârstă 70-79 ani și 80 ani și peste, care au prezentat comorbidități și erau nevaccinați.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹39560 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹936 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4450 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹203 pacienți internați în spital;
🔹13 pacienți internați la ATI, cinci pacienți sunt intubați;
🔹12403 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1272 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹107409 teste efectuate până în prezent;
🔹5291 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1627 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu