Share
Statistică 25 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!5275 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 25 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!5275 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Valul cinci este aici în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai pregătiți pentru a evita cazurile complicate.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 5.275 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, numărul de cazuri crescând de la săptămână la săptămână. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 10,16 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu).

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 2.114 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 14,75 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu), tendința fiind de creștere.

În Maramureș s-au confirmat cazuri în majoritatea celor 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), în 75 UAT-uri mai exact din total (singura excepție, Boiu Mare), iar municipiul Baia Mare se află pe locul 9 și se află peste pragul de 14 la mie. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află patru comune și un oraș, respectiv Sălsig, Ardusat, Groși, Recea și Cavnic. Toți indicii sunt în creștere evidentă așadar. Avem în 25 ianuarie 1 UAT cu incidența mai mare de 18 sau egală, 1 UAT cu incidența mai mare de 16 sau egală, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 15 sau egală, 3 UAT-uri cu incidența mai mare de 14 sau egală, 2 UAT-uri cu incidența mai mare de 13 sau egală, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 12 sau egală, 1 UAT cu incidența mai mare de 11 sau egală, 4 UAT-uri cu incidența mai mare de 10 sau egală, 6 UAT-uri cu incidență mai mare de 9 sau egală, 6 UAT-uri cu incidența mai mare de 8 sau egală, 8 UAT-uri cu incidența mai mare de 7 sau egală, 4 UAT-uri cu incidența mai mare de 6 sau egală, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 5 sau egală, 12 UAT-uri cu incidența mai mare de 4 sau egală, 6 UAT-uri cu incidența mai mare de 3 sau egal. Total 69 UAT-uri peste 3, restul sunt sub 3. Gradul de ocupare al paturilor este de 17%.

Valul patru a debutat în Maramureș în septembrie, a avut un vârf la mijlocul lunii octombrie, după care, în urma unei perioade de platou, numărul cazurilor a început să scadă. Valul cinci a început acum în ianuarie, dacă este să judecăm după cifre. La nivel național s-a depășit din nou pragul de 19.000 cazuri într-o zi. Azi, 25 ianuarie, s-au înregistrat 19.685 noi cazuri, noul record nașional al pandemiei, din care 344 în Maramureș, (ieri, 483 în Maramureș, arată raportarea oficială pe țară emisă de Grupul de Comunicare Strategică, adică recordul pandemiei). S-au raportat și 44 decese. În spitale sunt 7.094 persoane, din care 650 la ATI. Din pacienții de la ATI, 560 nu au certificat care atestă vaccinarea. Din cei internați, 643 sunt minori, 636 pe secții și 7 la ATI. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși am putea avea presiune uriașă pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar.

Din fericire, nu s-a înregistrat încă alt deces în județul nostru, conform raportării Grupului de Comunicare Strategică.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹38624 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹344 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4446 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹198 pacienți internați în spital;
🔹12 pacienți internați la ATI, șase pacienți sunt intubați;
🔹12245 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1073 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹107054 teste efectuate până în prezent;
🔹5077 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1624 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu