Share
Statistică 23 noiembrie România!: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 918 în interval de 2 săptămâni! Vezi lista pe localități!

Statistică 23 noiembrie România!: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 918 în interval de 2 săptămâni! Vezi lista pe localități!

Valul patru în România este o realitate dură care trebuie să fie acceptată fie că vrem fie că nu vrem. Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 se vede de la săptămână la săptămână, la nivelul țării noastre.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 918 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, numărul de cazuri înregistrat zilnic fiind unul deosebit de ridicat în continuare. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 1,77 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 414 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 2,88 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, dar există fluctuații. Azi, scenariul verde. Vorbim, de fapt, despre fluctuații de la o zi la alta în reședința de județ și în județ, așadar o scădere ca număr pe intervalul de două săptămâni. Județul are ca număr de cazuri o tendință de scădere, dar numărul de cazuri este mare încă.

Cu toate acestea reședința de județ are o incidență ceva mai mică raportată la mia de locuitori față de alte unități administrativ-teritoriale (UAT). În Maramureș s-au confirmat cazuri în multe din cele 76 UAT-uri (în 59 UAT-uri mai exact din total), iar municipiul Baia Mare se află pe locul 15, și se află sub pragul de 3 la mie, dar ar putea trece în scenariul galben în curând. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află un oraș și patru comune, respectiv Remetea Chioarului, Mireșu Mare, Tăuții Măgherăuș, Groși, Ariniș. Avem în 23 noiembrie 12 UAT-uri cu incidența mai mare sau egală cu 3 la mie, din care una peste 5, trei peste 4 și 8 peste 3.

C.Ț.

Lasă un comentariu