Share
Statistică 21 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!3588 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 21 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!3588 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Valul cinci este aici în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai pregătiți pentru a evita cazurile complicate.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 3.588 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, numărul de cazuri crescând de la săptămână la săptămână. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 6,91 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu).

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 1.458 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 10,17 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu), tendința fiind de creștere.

În Maramureș s-au confirmat cazuri în majoritatea celor 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), în 75 UAT-uri mai exact din total (singura excepție, Boiu Mare), iar municipiul Baia Mare se află pe locul 10 și se află peste pragul de 10 la mie. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află cinci comune, respectiv Sălsig, Bicaz, Groși, Băița de sub Codru și Ruscova. Toți indicii sunt în creștere evidentă așadar. Avem în 21 ianuarie 1 UAT cu incidența mai mare de 16 sau egal, 1 UAT cu incidența mai mare de 13 sau egal, 2 UAT-uri cu incidența mai mare de 12 sau egal, 4 UAT-uri cu incidența mai mare de 11 sau egal, 3 UAT-uri cu incidența mai mare de 10 sau egal, 3 UAT-uri cu incidență mai mare de 9 sau egal, 3 UAT-uri cu incidența mai mare de 8 sau egal, 6 UAT-uri cu incidența mai mare de 7 sau egal, 3 UAT-uri cu incidența mai mare de 6 sau egală, 4 UAT-uri cu incidența mai mare de 5 sau egală, 14 UAT-uri cu incidența mai mare de 4 sau egal, 12 UAT-uri cu incidența mai mare de 3 sau egal. Total 56 UAT-uri peste 3, restul sunt sub 3. Gradul de ocupare al paturilor este de 17%.

Valul patru a debutat în Maramureș în septembrie, a avut un vârf la mijlocul lunii octombrie, după care, în urma unei perioade de platou, numărul cazurilor a început să scadă. Valul cinci a început acum în ianuarie, dacă este să judecăm după cifre. La nivel național s-a depășit din nou pragul de 19.000 cazuri într-o zi. Azi, 21 ianuarie, s-au înregistrat 19.649 noi cazuri, NOUL RECORD AL PANDEMIEI, din care 750 în Maramureș, APROAPE EGAL CU NOUL RECORD AL PANDEMIEI (ieri, 751 în Maramureș, arată raportarea oficială pe țară emisă de Grupul de Comunicare Strategică, adică recordul pandemiei). S-au raportat și 49 decese. În spitale sunt 5.405 persoane, din care 564 la ATI. Din pacienții de la ATI, 65 au certificat care atestă vaccinarea. Din cei internați, 485 sunt minori, 473 pe secții și 12 la ATI. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși am putea avea presiune uriașă pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar.

Din păcate, s-a înregistrat și alt încă 1 deces. Este vorba despre o femeie din categoria de vârstă 80 ani și peste, care a prezentat comorbidități și care era nevaccinată.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹37117 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹750 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4443 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹134 pacienți internați în spital;
🔹8 pacienți internați la ATI, cinci pacienți sunt intubați;
🔹11850 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1569 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹106276 teste efectuate până în prezent;
🔹3454 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1620 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu