Share
Statistică 20 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!3049 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 20 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!3049 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Valul cinci este aici în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai pregătiți pentru a evita cazurile complicate.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 3.049 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, numărul de cazuri crescând de la săptămână la săptămână. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 5,87 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu).

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 1.254 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 8,75 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu), tendința fiind de creștere.

În Maramureș s-au confirmat cazuri în majoritatea celor 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), în 74 UAT-uri mai exact din total, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 9 și se află peste pragul de 8 la mie. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află cinci comune, respectiv Bicaz, Băița de sub Codru, Groși, Sălsig și Cernești. Toți indicii sunt în creștere evidentă așadar. Avem în 20 ianuarie 1 UAT cu incidența mai mare de 13 sau egal, 3 UAT-uri cu incidența mai mare de 11 sau egal, 2 UAT-uri cu incidența mai mare de 10 sau egal, 1 UAT cu incidență mai mare de 9 sau egal, 6 UAT-uri cu incidența mai mare de 8 sau egal, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 7 sau egal, 8 UAT-uri cu incidența mai mare de 6 sau egală, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 5 sau egală, 3 UAT-uri cu incidența mai mare de 4 sau egal, 11 UAT-uri cu incidența mai mare de 3 sau egal. Total 45 UAT-uri peste 3, restul sunt sub 3. Gradul de ocupare al paturilor este de 17%.

Valul patru a debutat în Maramureș în septembrie, a avut un vârf la mijlocul lunii octombrie, după care, în urma unei perioade de platou, numărul cazurilor a început să scadă. Valul cinci a început acum în ianuarie, dacă este să judecăm după cifre. La nivel național s-a depășit din nou pragul de 19.000 cazuri într-o zi. Azi, 20 ianuarie, s-au înregistrat 19.105 noi cazuri, NOUL RECORD AL PANDEMIEI, din care 751 în Maramureș, NOUL RECORD AL PANDEMIEI (ieri, 502 în Maramureș, arată raportarea oficială pe țară emisă de Grupul de Comunicare Strategică, adică recordul pandemiei). S-au raportat și 43 decese. În spitale sunt 4.945 persoane, din care 547 la ATI. Din pacienții de la ATI, 63 au certificat care atestă vaccinarea. Din cei internați, 414 sunt minori, 401 pe secții și 13 la ATI. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși am putea avea presiune uriașă pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar.

Din păcate, s-a înregistrat și alt încă 1 deces. Este vorba despre un bărbat din categoria de vârstă 60-69 ani, care a prezentat comorbidități și care era nevaccinat.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹36367 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹751 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4440 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹111 pacienți internați în spital;
🔹8 pacienți internați la ATI, șase pacienți sunt intubați;
🔹11677 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1501 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹105978 teste efectuate până în prezent;
🔹2938 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1619 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu