Share
Statistică 19 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!2775 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 19 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!2775 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Valul cinci este aici în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai pregătiți pentru a evita cazurile complicate.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 2.775 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, numărul de cazuri crescând de la săptămână la săptămână. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 5,35 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu).

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 1.106 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 7,71 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu), tendința fiind de creștere.

În Maramureș s-au confirmat cazuri în majoritatea celor 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), în 74 UAT-uri mai exact din total, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 13 și se află peste pragul de 7 la mie. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află cinci comune, respectiv Bicaz, Groși, Băița de sub Codru, Sălsig și Ardusat. Toți indicii sunt în creștere evidentă așadar. Avem în 19 ianuarie 1 UAT cu incidența mai mare de 13 sau egal, 3 UAT-uri cu incidența mai mare de 11 sau egal, 1 UAT cu incidența mai mare de 10 sau egal, 1 UAT cu incidență mai mare de 9 sau egal, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 8 sau egal, 6 UAT-uri cu incidența mai mare de 7 sau egal, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 6 sau egală, 6 UAT-uri cu incidența mai mare de 5 sau egală, 4 UAT-uri cu incidența mai mare de 4 sau egal, 11 UAT-uri cu incidența mai mare de 3 sau egal. Total 43 UAT-uri peste 3, restul sunt sub 3. Gradul de ocupare al paturilor este de 17%.

Valul patru a debutat în Maramureș în septembrie, a avut un vârf la mijlocul lunii octombrie, după care, în urma unei perioade de platou, numărul cazurilor a început să scadă. Valul cinci a început acum în ianuarie, dacă este să judecăm după cifre. La nivel național s-a depășit din nou pragul de 16.000 cazuri într-o zi. Azi, 19 ianuarie, s-au înregistrat 16.610 noi cazuri, din care 502 în Maramureș, NOUL RECORD AL PANDEMIEI (ieri, 355 în Maramureș, arată raportarea oficială pe țară emisă de Grupul de Comunicare Strategică, adică recordul pandemiei). S-au raportat și 58 decese. În spitale sunt 4.534 persoane, din care 530 la ATI. Din pacienții de la ATI, 57 au certificat care atestă vaccinarea. Din cei internați, 387 sunt minori, 374 pe secții și 13 la ATI. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși am putea avea presiune uriașă pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar.

Din păcate, s-au înregistrat și alte încă 2 decese. Este vorba despre un bărbat din categoria de vârstă 30-39 ani, care a prezentat comorbidități și care era nevaccinat și o femeie din categoria de vârstă 70-79 ani, care a prezentat comorbidități și care era nevaccinată, de asemenea.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹35616 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹502 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4438 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹88 pacienți internați în spital;
🔹7 pacienți internați la ATI, cinci pacienți sunt intubați;
🔹11526 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1641 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹105791 teste efectuate până în prezent;
🔹2687 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1618 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu